محمد رضا بذرگر با بيان اينکه اين اثر در سال 1365 هجري قمري مورد مرمت ، قرارگرفته است ، افزود: نماي داخلي بنا به صورت 10 طاق نما در سمت ضلع شمالي و جنوبي و 6 طاق نما در سمت ضلع غربي و شرقي و داخل هر طاق نما يک درب تعبيه شده که تنها دري که به سمت شمال باز مي شود درب ورودي اصلي بنا است و بقيه درها براي جريان باد و خنک کردن فضاي مسجد است و بالاي هر در يک پنجره ساخته شده است.
وي تصريح کرد: سقف بنا مسطح و صاف و ستونهاي داخل بنا در ارتفاعي پايين تر از سقف با طاقي جناقي شکل به هم متصل شدهاند.
بذرگر اضافه کرد: ورودي نماي بيروني بنا هم همانند داخل طاق نماها به همان شکل ساخته شده و همچنين درب اصلي ورودي با دو ستون و تزئينات خاص است .
وي با بيان اينکه مصالح اصلي بنا سنگ و ساروج است که در ديوارهاي بيرون در سمت جنوب کاملا مشخص است ، ادامه داد: با تعميرات و مرمت هاي صورت گرفته از گچ براي داخل بنا و از سيمان سفيد و پودر سنگ براي بيرون بنا استفاده شده و سقف بنا نيز از چوب و ني است .
بذرگر گفت: اين اداره کل با توجه به ويژگي هاي اين مجموعه تاريخي به عنوان يکي از شاخصترين آثار باستاني منطقه اقدام به شناسايي و بررسي آن در سال 1387 کرده است .
وي خاطرنشان کرد: هم اکنون پس از طي مراحل و تشريفات قانوني لازم به شماره 28210در فهرست آثار ملي ايران قرار گرفته است و از تاريخ ثبت تحت حفاظت و صيانت اين اداره کل قرار دارد.
/104
انتهای پیام/