مرمت خانه تاريخي مشق يزد در کانون توجه مرمتگران

به گزارش ميراث آريا (chtn)يک کارشناس معماري به معرفي گونه‌هاي مختلف مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي پرداخت وگفت:‌ مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي با انگيزه اقتصادي شامل تبديل خانه‌ها به مهمانسرا و رستوران سنتي،‌ تبديل خانه‌ها به مسکن استيجاري و استفاده از تسهيلات دستگاه‌هاي حامي است.

کاظم مندگاري مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي با انگيزه معنوي را واگذاري به نهادهاي عامل‌المنفعه در قالب وقف و مشارکت در مرمت و احياء و واگذاري عنوان کرد و گفت: مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي با انگيزه بهره‌برداري از کيفيت فضايي مي‌تواند به عنوان فضاي آموزشي و اداري يا به عنوان دفاتر خدماتي به ويژه دفاتر معماري مورد استفاده قرار گيرد.

اين کارشناس ادامه داد:مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي با انگيزه سکونت مي‌تواند با استفاده از حس تعلق به خانه از طريق مالکيت و ارث، يافتن راه‌کارهاي مناسب براي استفاده از امکانات جديد و تبديل شدن به يک ارزش صورت پذيرد.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: به دليل وجود خانه‌هاي ارزشمند متعلق به افراد متکمن و متروکه ماندن آن‌ها،‌ تمايل به بهره‌برداري از خانه در امور خيريه، و استقرار کاربري‌هاي غيرمسکوني و توجه به هزينه‌هاي اجرايي در جهت تعميم‌پذيري اين مشارکت در احياي خانه‌هاي تاريخي با انگيزه معنوي انتخاب شد.

مندگاري با بيان اينکه خانه امين داراي 500 متر مربع مساحت به خانه مشق تغيير کاربري داده است افزود: خانه مشق در اين بافت تاريخي به يک کتابخانه و مرکز مطالعاتي تبديل شده است.

وي اضافه کرد: در روند مرمت و احياي خانه امين اولين اقدام در مورد مطالعات امکان‌سنجي انجام شد و با همکاري کارفرما کاربري براي آن تعيين شد سپس يک برآورد اوليه صورت گرفت و در نهايت کاربري جديد تعيين شد.

اين کارشناس سومين مورد از فرآيند مرمت و احياي خانه مشق را توأم بودن طراحي، اجرا و نظارت عنوان کرد:‌ خانه مشق داراي دو حيات اندروني و بيروني است حيات اندروني نسبتاً‌ اصيل‌ است اما حيات بيروني به شدت تغيير پيدا کرده و آسيب‌هاي بيشتري ديده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389022953