کشف شواهد ساختارهاي اداري عصر آهن در محوطه قلي درويش

به گزارش ميراث آريا(chtn) سيامک سرلک افزود: محوطه باستاني قلي درويش جمکران در حاشيه جنوب غربي شهر قم در ابتداي بزرگراه جديد قم واقع شده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه بقاياي باستان‌شناختي در محوطه‌اي بيش از 30 هکتار به شکل چند پشته کوچک و کم ارتفاع و منفک از هم، گسترده است.

وي با بيان اينکه در طول فصل دوم کاوش در محوطه باستاني قلي درويش و در تپه ب، از معماري مرحله دو يک انباري بزرگ به مساحت 20 مترمربع به دست آمد افزود: درون کف انباري تعداد زيادي خمره بزرگ و کوچک ذخيره غلات تعبيه شده بود.

وي اضافه کرد: مجموعه مدارک به دست آمده از انبار قلي درويش از جمله ساختارهاي معماري، مهرهاي استوانه‌اي، پلمپ‌هاي در خمره، توکن‌ها و قطعه سفال مهرزده، شواهد بسيار ارزشمندي از پيچيدگي‌هايي فرهنگي را ارائه داد.

به گفته اين کارشناس ارشد باستان شناسي؛ مدارک موجود، اين احتمال را نشان مي¬دهند که در انباري ياد شده نوعي فعالييت اداري ـ اقتصادي در زمينه محاسبه و ثبت و ضبط ميزان غلات وارد يا خارج شده از انبار انجام مي‌شده است.

وي با بيان اينکه مدارک يادشده احتمالاً حضور و فعاليت مديريت متخصص بازرگاني ـ اقتصادي را در جامعه عصر آهن قلي درويش نشان مي‌دهد بيان داشت: مدارک موجود، شواهد مهمي دال بر وجود نهادها و سازمان‌هاي اوليه فعال در امور بازرگاني(تهيه، توليد، توزيع، مصرف و صادرات و واردات مواد و کالاهاي توليدي يا مواد خام مورد نياز جامعه) به شمار مي¬آيند. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1389030215