وي تصريح کرد: به منظور توسعه روابط فرهنگي که منجر به توسعه گردشگري ميشود در مرحله نخست بايد مخاطب شناسي کرده و جامعه هدف را مشخص کنيم و اين مهمترين نکتهاي است که بايد مورد توجه قرار گيرد چرا که هدفگذاري ما نسبت به جوامع مختلف نميتواند يکسان باشد.
علويان صدر تصريح کرد: از کارشناسان وزارت امور خارجه انتظار داريم يک مخاطبشناسي در راستاي تعامل با کشورهاي حوزه کاري خود داشته باشند تا بتوانيم در برنامهريزي براي توسعه روابط تأثيرات متقابل دو فرهنگ را ارزيابي کنيم.
وي افزود: لازم است ظرفيتهاي فرهنگي دو کشور را بررسي کرده و به اين منظور برگزاري هفتههاي ميراث فرهنگي و برپايي نمايشگاههاي موزهاي به منظور معرفي ظرفيتهاي فرهنگي دو کشور ميتواند بسيار مؤثر باشد و به افزايش ارتباطات فرهنگي کمک کند.
در راستاي توسعه روابط فرهنگي موضوع خواهرخواندگي ميان شهرهاي اسلامي و شهرهايي که به لحاظ تاريخي و فرهنگي به هم نزديک هستند موضوع ديگر بود که علويان صدر به آن تأکيد کرد و بيان داشت: برگزاري همايشهاي مشترک فرهنگي با موضوعاتي همچون مشاهير، مفاخر يا آثار تاريخي و فرهنگي از ديگر مواردي است که ميتوانند منجر به مخاطب شناسي در حوزه کشورهاي هدف گردشگري شوند.
معاون حفظ ، احياء و ثبت آثار تاريخي با تأکيد بر اينکه بايد سمت و سوي گردشگري فرهنگي را در جهان اسلام رصد کنيم متذکر شد: ميراث معنوي وجهه جديدي از ميراث فرهنگي است که از مرزهاي زمان و مکان فارغ است و نوروز نمونه بارز آن به شمار ميرود.
وي با بيان اينکه کشور ايران از نمونههاي بسيار فاخر ميراث معنوي برخوردار است گفت: بايد بکوشيم اين ميراث معنوي موجود را در سطوح بينالمللي مطرح کرده تا از اين طريق زمينه ورود گردشگر را به کشور فراهم آوريم؛ مجلات و بروشورها باعث برقراري ارتباطات فرهنگي بهترين راه براي معرفي اين ميراث معنوي است.
وي تصريح کرد: پژوهشگران خارجي در حوزه مطالعات ايراني فعاليتهاي خوبي داشتند که بايد ارتباطات نزديکي با آنها برقرار کرده تا بتوانيم از رهيافتهاي آنها بهرههاي لازم را ببريم.
استفاده از دانشهاي پيشرفته در حوزه مرمت و ميراث فرهنگي و ارتباط با دانشگاههاي مطرح اين کشورها از ديگر مواردي بود که از سوي معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي مورد توجه قرار گرفت.
علويان صدر همچنين به شناسايي آثار منقول اشاره کرد و متذکر شد: ما ميتوانيم نسبت به شناسايي آثار فرهنگي و تاريخي کشورمان که در کشورهاي هدف گردشگري قرار دارد اقدام کنيم همچنين بايد با بررسيهاي لازم موضوع استرداد آثار فرهنگي را در قالب تفاهمنامهها عملياتي کنيم.
وي همچنين از کارشناسان وزارت امور خارجه خواست تا حراجيهاي آثار فرهنگي و تاريخي که در کشورهاي حوزه کاري آنها صورت ميگيرد شناسايي کرده و به جمهوري اسلامي ايران اطلاع دهند تا از فروش آثار فرهنگي کشورمان در اين حراجيها جلوگيري به عمل آيد.
/115
انتهای پیام/