وي با بيان اينکه بافتهاي تاريخي به عنوان هسته اصلي ايجاد سازمان فضايي براي شهرها شناخته شدهاند خواستار تشکيل يک ستاد ويژه در بافت تاريخي به منظور سازماندهي تشکلهاي مردمي در اين بخش شد و گفت: با تشکيل اين ستاد در محل بافت ، جلساتي را با حضور نمايندگان مردم تشکيل و سياستهاي سازمان ميراث فرهنگي را به آنها ابلاع شود.
معاون حفظ، احياء و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي اضافه کرد: علاوه بر آغاز حرکتهاي کالبدي در مورد خانههاي مسکوني، احياي بافتهاي تاريخي نيز بايد در دستور کار قرار دارد.
علويان از عملياتي شدن مرمت سه هزار خانه روستايي در پنج روستاي کشور تا تير ماه سال جاري خبر داد و گفت: دو هزار خانه روستايي به دليل قرار داشتن در بافت تاريخي توسط بنياد مسکن و يک هزار خانه تاريخي واجد ارزش نيز توسط سازمان ميراث فرهنگي مرمت خواهند شد.
وي با اشاره به سايت طراحي شده در اين زمينه يادآور شد: معاونان حفظ و احياي استانهاي سراسر کشور موظفند گزارشي از اطلاعات و فعاليتهاي خود در اين زمينه را به صورت آنلاين ارسال کنند و هر هفته گزارش عملکرد استانها به رئيس سازمان ميراث فرهنگي ابلاغ ميشود.
اين مقام مسئول، خواستار همکاري با بنياد مسکن در بخش طرحهاي ويژه روستاهاي تاريخي شد و گفت: در اين راستا تقويت بدنه شوراي فني استانها و نيز حضور جدي در شهر و روستا امري لازم و ضروري است .
علويان صدر با اشاره به اينکه پنج درصد از هزينههاي احياي 2400 خانه تاريخي به صورت مصالح در اختيار مردم قرار ميگيرد اظهار داشت: البته اين امر نيازمند سيستم کارپردازي قوي و مديريت خاص است.
وي همچنين از معاونان حفظ و احياي استانهاي سراسر کشور خواستار استفاده از تمام بضاعت فني و اجرايي کشور، استادان، متخصصان و نخبگان شد و گفت: در سال جديد نيز سياستها و منابع مالي جديدي پيشبيني شده است.
علويان با اشاره به موزه ملي و برپايي دو نمايشگاه در چند ماه اخير خواستار برگزاري نمايشگاههاي مختلف و تنوع آنها در استانهاي کشور شد./119
انتهای پیام/