محمدرضا بذرگر با اشاره به اينکه مجموعه کتابخانه و مرکز اسناد ميراث فرهنگي فارس متجاوز از 10هزارجلد کتاب و نشريه و بيش از 2500 گزارش و 3 هزار شيت نقشه و... را در آرشيو خود دارد ، گفت : اين مرکز روزانه پاسخگوي دهها پژوهشگر، دانشجو، محقق و دانش آموز است که به شکل رايگان از امکانات مرکز بهره مي برند.
بذرگر در خصوص محتواي کتابها ، گزارشها و مقالات قابل استفاده مراجعين در اين مرکز گفت : اين واحد با گردآوري انواع مدارک علمي اعم از منابع چاپي و غير چاپي در بخشهاي مختلف باستان شناسي ،مرمت ، معماري و شهرسازي ، زبان و گويش ، مردم شناسي ، هنر ، موزه داري، ايرانشناسي و ديگر رشته هاي مرتبط با ميراث فرهنگي به زبانهاي فارسي ، لاتين و عربي به ارائه خدمات مناسب به پژوهشگران و علاقمندان مي پردازد.
وي فراهم سازي و مجموعه سازي منابع اطلاعاتي ، سازماندهي اصولي و علمي منابع و تشکيل بانک اطلاعاتي حفاظت و نگهداري منابع موجود و جلوگيري از آسيب ديدگي کتابها و اسناد ،اشاعه اطلاعات و ارائه منابع اطلاعاتي به پژوهشگران و علاقمندان را مهمترين اهداف اين مرکز دانست .
وي گفت: اين واحد پژوهشي – فرهنگي باستانشناسي منابع تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و با تأکيد بر روشهاي استاندارد مجموعه سازي به تأمين نيازهاي اطلاعاتي پژوهشگران پرداخته و بر اساس شيوه هاي نوين ساماندهي منابع اطلاعاتي را به پژوهشگران و علاقمندان معرفي مي کند.
بذرگر به برنامه هاي در دست اقدام اين مرکز درسال جاري اشاره کرد و گفت:فراهم آوري تسهيلات جهت حفظ و نگهداري و دسترسي آسان به منابع چاپي و غير چاپي ، برقراري ارتباط فرهنگي با ساير نهادها و سازمان هاي مرتبط و مبادله منابع اطلاعاتي از ديگر اقدامات اين مرکز است .
وي ادامه داد: خودکار سازي بخش امانت ورقومي کردن مدارک ،تأمين امنيت الکترونيکي کتابخانه ، طراحي وب سايت ودرمجموع توسعه الکترونيکي مجموعه مطابق با استاندارد هاي بين المللي از برنامه ها در دست اقدام اين مرکز است .
/104
انتهای پیام/