وي با اشاره به در معرض تخريب قرارداشتن اين سنگنگارهها به دليل قرارگرفتن در محيط طبيعي و اثرات شرايط جوي بيان داشت: در اين راستا اداره کل ميراث فرهنگي استان مطالعه روشهاي حفاظت از سنگنگارههاي تيمره را آغاز کرده است.
فراهاني متذکر شد: به منظور اعمال اقدامات حفاظتي روي سنگنگارههاي تيمره دو طرح پيشنهادي حفاظت در محيط طبيعي با استفاده از روکش محافظ و ديگري ايجاد موزه سنگنگارههاي تيمره در دست مطالعه است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان مرکزي متذکر شد: در طرح حفاظت در محيط طبيعي با استفاده از لايه محافظ که روي سنگنگارهها کشيده ميشود از تخريب آنها ناشي از نوسات جوي و افرادي که اقدام به حکاکي روي سنک نگارهها ميکنند جلوگيري به عمل خواهد آمد.
وي اضافه کرد: از سوي ديگر طرح ايجاد موزه سنگنگارههاي تيمره نيز مطرح است تا با ايجاد موزه و انتقال سنگنگارهها به آنجا زمينه نگهداري و حفاظت آنها بيش از پيش فراهم شود، علاوه بر اين ايجاد موزه سنگنگارهها امکان بازديد علاقهمندان از آنها را فراهم ميآورد.
فراهاني با بيان اينکه اين طرح مطالعاتي از سوي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان در دست انجام است، متذکر شد: به دنبال انتخاب بهترين روش هستيم و در حال حاضر نيز يگان حفاظت اداره کل مسئوليت اقدامات حفاظتي از سنگنگارهها را برعهده دارد.
/115
انتهای پیام/