باستانشناسان با اشاره به مشخصات ظاهري اين يافته اعلام کردند، اين مقبره که کاملا مهر و موم شده است، در حدود سه متر طول، 1.2 متر عرض و پنج متر عمق داشته و با پارچههايي نفيس،چوبهاي تراشيده شده و سراميکهايي زرد و سرخ با طرحهايي از ماهي و گرازهاي وحشي مزين شده بود.
به عقيده کارشناسان اين مقبره در شهر ال زوتز، که به زبانهاي محلي ماياها معني \"خفاش\"ميداده،اطلاعات جديد و تازهاي از مراسم تدفين مردگان در اين دوره را در اختيار آنها قرار خواهد داد.
يکي از نمونههاي جالب توجه در اين مقبره وجود استخوانهاي کودکي 12 ساله در کنار قبر شاه بوده که نوعي تناقض را در ميان مراسم مذهبي ساکنان آن دوره به وجود آورد . زيرا در سنت ماياها، زير پاي شاهان مرده، افراد بالغ کشته ميشدند. همچنين و جود اشيايي مانند صدف و نقرههاي يشمي نشان ميداد که اين شاه نه به روش مرسوم که به شويه رقاصان سنتي دفن گرديده است.
در اين بين تنها عامل نگران کننده مسئولان، تجاوز سارقان مقبره و قاچاقچيان آثار باستاني به اين منطقه باستاني است از اين رو قوانين سختگيرانه و حمايتهاي شديدتري را با افزايش نيروهاي خود در محيطهاي جنگلي منطقه به اجرا درآوردند.
قوم مايا، از تمدنهاي اوليه امريکاي لاتين به شمار ميرود که از سال 250 تا 900 ميلادي بر بخش وسيعي از اين سرزمين همچون هندوراس تا مکزيک امروزي حکومت ميکرده اند./109
انتهای پیام/