وي ادامه داد: نميتوانيم بگوييم افرادي که به طبيعت وارد ميشوند زبالههايشان را با خود حمل کنند، چراکه اگر اين طور باشد بايد حجم وسيعي از زباله را در طول مسير با خود حمل کرده تا بتوانند آن را از عرصه مورد نظر بيرون ببرند.
فياضي با اشاره به اينکه در دنيا به زباله طلاي کثيف ميگويند، افزود: در برخي کشورها که صنعت بازيافت زباله براي آنان بسيار حائز اهميت و درآمدزا است در مبادي ورودي سايتهاي طبيعتگردي مخازن مخصوص زباله نصب شده است به طوريکه افرادي که به طبيعت وارد ميشوند ميتوانند زبالههاي خود را در داخل آن مخازن رها کنند.
دبير کميته ملي طبيعتگردي متذکر شد: اين کار علاوه بر اينکه از آلودگي محيط طبيعي جلوگيري ميکند براي مردم محلي نيز اشتغال به دنبال دارد، چراکه تفکيک زباله به منظور بازيافت براي آنان درآمدزا است، از اين رو در برخي مناطق جوامع محلي بسيار علاقهمند هستند که گردشگران زبالههاي خود را در مخازن موجود رها کنند.
وي ادامه داد: ميتوان گفت گروههايي هستند که با ايجاد امکان بازيافتهاي محلي در مناطق طبيعتي علاوه بر ايجاد درآمد براي جوامع محلي در راستاي جلوگيري از آلودگي طبيعت با زباله اقدام ميکنند.
فياضي اظهار داشت: در کشور ما امکان بازيافت بسيار دشوار است، چراکه سيستم جداسازي زباله از مبدأ در کشور وجود ندارد و اين به عهده نهادهاي مسئول همچون شهرداريها و بخشداريها است که بايد زمينه تفکيک زباله از مبدأ را ايجاد کنند.
وي گفت: از سوي ديگر به دليل اينکه تفکيک و بازيافت زباله هزينه بالايي دارد و از آنجا که زمينه اقتصادي کردن بازيافت زباله در کشور فراهم نشده است بخش خصوصي تمايل چنداني براي ورود در اين حوزه از خود نشان نميدهد.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به موثر بودن تمهيدات تشويقي در اين حوزه اظهار داشت: اينکه به مردم بگوييم زبالههاي خود را در طبيعت رها نکنند تنها شعاري است که هيچ پشتوانهاي ندارد، پس رويکرد ما بايد به سمتي باشد که با تمهيدات تشويقي افراد را مجاب کنيم که زبالهها خود را در طبيعت رها نکنند.
فياضي خاطرنشان کرد: مهمترين موضوع در اين حوزه فرهنگسازي است که صدا و سيما به عنوان رسانه ملي بايد آن را در دستور کار قرار داده و برنامههايي را با اين محوريت توليد و پخش کند.
/115
انتهای پیام/