اسدالله عليزاده تصريح کرد: از دوره پارينهسنگي تا دوره قاجاريه ميتوان آثار مهمي را در نقاط مختلف استان مشاهده کرد.
وي با اشاره به اينکه اين استان محل تلاقي تمدنهاي قديمي دنيا است، اضافه کرد: باستانشناسان اشياي بسياري را در اين استان يافتند و آنها را به دنيا معرفي کردهاند.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي افزود: در اين نمايشگاه آثاري از 50 سال قبل که از محوطههاي مهم استان کاوش شده به معرض نمايش درآمده است.
عليزاده با بيان اينکه باستانشناسان ميگويند که خورشيد تمدن ايراني از غرب طلوع کرده و به شرق ميرسد گفت: آذربايجان غربي داراي آثار و اشياي گرانقدري در ايران است.
وي همچنين گفت: اشياي قابل توجه و ارزشمندي که تاکنون در کاوشهاي نقاط مختلف تپه حسنلو به ويژه از گورهاي قديمي پيرامون آن به دست آمده است نمونه کاملي از صنايع ساکنان قديمي اين ناحيه را نشان ميدهد.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي ادامه داد: اين اشياء شامل اشيايي از جنس عاج، استخوان و سنگ ، نقرهاي ، سفالي، اشياي مفرغي مانند شيرهاي برنزي ، پلاکهاي سينه،ادوات جنگي از جمله خنجر، شمشير و همچنين زيورآلاتي همچون دستبند، بازوبند و آويزهاي مفرغين و اشياي طلايي که معروفترين اين اشياء جام طلايي حسنلو است.
وي همچنين گفت: در راستاي ايجاد تعامل بيشتر ميان موزه و مردم نمايشگاه موقتي از آثار نفيس و اشياي بينظير مفرغين، مجسمههاي عاجي و جام طلايي مکشوفه از تپه حسنلو در موزه اروميه برپا شد.
عليزاده در پايان اظهار اميدواري کرد: اين نمايشگاه ويژه، مورد توجه علاقهمندان قرار گرفته و زمينهاي براي تحقيق و مطالعه بيشتر اصحاب علم و فنون باستانشناسي فراهم آورد.
/104
انتهای پیام/