انتقال معاونت ميراث فرهنگي و پژوهشگاه به فارس قطعي است

به گزارش ميراث آريا (chtn) معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري کشور در نشست خبري با اعلام اين خبر گفت: طي 30 سال گذشته انتقادهاي زيادي در خصوص تمرکز دستگاهاي دولتي در تهران صورت گرفته و سازمان ميراث فرهنگي نيز در راستاي اجرايي کردن مصوب دولت طبق اعلام قبلي ازتهران خارج خواهد شد.

حميد بقايي گفت: خروج سازمان ميراث فرهنگي از تصميمات شجاعانه دولت است که با انجام بررسي هاي کارشناسي همراه بوده و متاسفانه به دليل پرداختن به حواشي توجه به مزيت هاي اجرايي کردن آن مغفول واقع شده و نيازمند اطلاع رساني مناسب است.

وي افزود: اجرايي کردن مصوبه دولت در خصوص خارج شدن دستگاههاي دولتي در اين سازمان که دستگاهي حاکميتي است و ارباب رجوع ندارد، ساده تر از ساير دستگاه ها قابل پيگيريست و همين امر سبب شد ما آغازگر اين اتفاق مهم باشيم.

او با بيان اينکه سياست اصلي سازمان در سالهاي گذشته برون سپاري و خروج از تصدي گري است،افزود: در دو سال گذشته آن دسته از ماموريتهاي سازمان که به ارباب رجوع نياز داشت به استان ها تفويض اختيار شده و نبودن بخش هاي مرتبط با اين دستگاه در تهران صدمه اي را به سيستم وارد نخواهد کرد.

بقايي گفت: در حال حاضر سيستم الکترونيکي سازمان فعال است و تمام مکاتبات از طريق اينترنتي صورت مي گيرد.

وي در خصوص انتقال معاونت صنايع دستي به اصفهان گفت: از 250 رشته فعال صنايع دستي در کشور 190 رشته در استان اصفهان به حيات خود ادامه مي دهد و اصفهان بيش از 70 درصد از ظرفيت صنايع دستي کشور را داراست.

او با اشاره به اين مهم که اصفهان از تمام ظرفيت هاي لازم براي انتقال معاونت صنايع دستي برخوردار است، گفت: در حال حاضر 2500 کارگاه صنايع دستي در اين استان فعال است و اگر در کشور ظرفيت سنجي کنيم اصفهان اولين گزينه براي استقرار معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي خواهد بود.

وي با بيان اينکه استان فارس به لحاظ کمي و کيفي مهمترين استان در حوزه ميراث فرهنگي است و دو اثر ثبت جهاني را نيز در دل خود جاي داده است ،گفت: با استقرار پايگاه اجرايي در فارس فاصله‌ي بين ديدن مشکلات کم شده و شاهد رونق اين حوزه خواهيم بود.

او گفت: شيرازمناسب ترين گزينه براي ماموريت معاونت ميراث فرهنگي و پژوهشگاه است وبحث انتقال اين بخش ها قطعي است.

به گفته بقايي موضوع انتقال به استان قزوين به اين دليل که امکانات اوليه براي حضور هر دو مجموعه‌ي پژوهشگاه و معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي فراهم نيست، منتفي شده است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با تاکيد بر اين مهم که سياست سازمان بر جدا کردن بخش ارزيابي اشياي تاريخي ـ فرهنگي ، گفت: در بحثهايي مانند کاوش ضرورتي ندارد که سازمان ميراث فرهنگي همه‌ي اقدامات مربوطه را خود پيگيري کند، بلکه مي تواند در اين حوزه بخش‌هايي مانند صدور مجوز و نظارت بر اجرا را برعهده بگيرد.

وي تاکيد کرد: خيلي از فعاليتها در بحث ميراث فرهنگي قابل واگذاري به دانشگاه‌ها و مراکز مرتبط ايجادشده در سراسر کشور هستند.

او با بيان اينکه مدل مديريتي گذشته مشکلات امروز ميراث فرهنگي را سبب شده ، گفت: بايد اصلاح مديريتي را سرمنشأ حوزه‌ي کاري خود قرار دهيم.

معاون رئيس جمهور درپاسخ به اين پرسش که براساس سه اصل قانون اساسي درباره‌ي شرايط شغلي شهروندان و اين‌که مصوبه‌ي دولت براي انتقال، با اين اصول مغايرت دارد يا خير، گفت: کسي را تبعيد نکرديم، فقط گفتيم هر کسي دوست دارد، بيايد .او گفت: براساس ضرورت‌هاي اداري اين جابه‌جايي‌ها حتما صورت مي‌گيرد.

بقايي يادآمور شد: براي تامين هزينه هاي مربوط به جابجايي از محل اعتبارات خود سازمان مشکلي وجود ندارد و اين انتقال سبب کاهش برخي از هزينه‌هايي که در تهران داشتيم، شده است.

او گفت:با رفتن يک کارشناس از سيستم ما، کار تعطيل نمي‌شود. من نيازي به کارشناس ارزياب اموال تاريخي ندارم، زيرا کارشناسان ديگر يا بازنشستگاني بيرون از سازمان هستند که مي‌توانم با آن‌ها پروژه‌اي کار کنم.

معاون رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاران مبني بر عدم تمايل برخي از کارشناسان به خروج از تهران گفت: اگر کارشناسي بسيار خبره باشد و موافق جابه‌جايي به شهر ديگري نباشد مي توانيم خدمات او را خريداري کرده ويا کارها را پروژه‌يي دنبال کنيم.

او با اشاره به افزايش حقوق کارکناني که از تهران خارج مي شوند ، تأکيد کرد: اين افزايش حقوق متناسب با آيين‌نامه و دستورالعملي است که از معاونت منابع انساني رياست جمهوري ابلاغ شده است.

او گفت : از ديگر تسهيلات ارائه شده آنست که کارکنان مي توانند هر سال براي چهار بار بليت رفت‌وبرگشت چهار نفره با 50 درصد تخفيف استفاده کنند.همچنين 600هزار تومان پاداش جابه‌جايي به شيراز و 500هزار تومان پاداش جابه‌جايي به اصفهان نيز در نظر گرفته شده است.

بقايي افزود: علاوه بر اين، براي ساعت‌هاي اضافه‌کاري نيز محدوديتي وجود ندارد و کارمندان قرار‌دادي تا 120 ساعت و کارمندان رسمي تا 170 ساعت اضافه‌کاري مي‌توانند داشته باشند.

او بيان کرد: کارمندي که با انتقال به استان ديگر مخالف است، اگر رسمي است، مي‌تواند به دستگاه ديگري منتقل شود يا بازنشستگي پيش از موعد بگيرند.

وي افزود: اگر کسي آماد‌گي بازخريد شدن را داشته باشد، ما يک ماه به آن اضافه مي‌کنيم ومي‌تواند از اين فرصت استفاده کرده يادر غير اين صورت، به معاونت منابع انساني ارجاع داده مي‌شود تا براي آن جانمايي شود.

او تعداد کارکنان مخالف طرح خروج از تهران را 10 درصد عنوان کرد و گفت: حدود 60 نفر مخالف هستند و حدود 800 تا 900 نفر نيز منتقل مي شوند.

بقايي گفت: فرزندان دانشجو نيز بر اساس مصوبه دولت مي توانند از انتقالي استفاده کنند.

او در پاسخ به خبرنگاران در خصوص جابجايي اسناد مرکز اسناد سازمان بدون انجام کارشناسي لازم نيز گفت: هنوز سندي جابه‌جا نشده و اگر بدون کارشناسي چنين اتفاقي افتاده باشد، تخلف صورت گرفته و پي‌گيري خواهيم کرد.

بقايي در پايان از تغيير کاربري ساختمان هاي تخليه شده سازمان خبر داد و گفت: در اين طرح ساختمان صنايع دستي به بورس فروش صنايع دستي ، ساختمان مسعوديه به مرکز فرهنگي ـ اقامتي با کلاس بالاي خارجي ،همچنين ساختمان خيابان زنجان ميراث فرهنگي و گردشگري که در گذشته نيز براي ايجاد موزه‌ي هنرهاي ملي ساخته شده بود به مرکز فرهنگي ـ تاريخي تغيير کاربري خواهد داد. علاوه بر اين‌ها، پژوهشکده‌ي حفاظت و مرمت پس از تخليه به محل اقامت بخش‌هاي اداري موزه‌ي ملي تبديل مي‌شود تا بخش‌هاي اداري موزه، کاربري موزه‌يي داشته باشند.

او گفت: جابه‌جايي‌ها به‌طور قطع چند ماه دوره‌ي فترت دارد و هدف سازمان از اجراي اين طرح برون‌سپاري و تقويت حوزه‌هاي مختلف غير دولتي در جهت توسعه است.

122/

انتهای پیام/

کد خبر 1389043052