پس از ثبت اين دو اثر بي همتا، اعضاي کميته، ايران را به دليل تلاش هاي مستمر در جهت حفظ و نگهداري آثار تقدير کردند و در پايان اين جلسه نيز دکتر وطن دوست نماينده ايران در کميته ميراث جهاني با تشکر از اعضاي جلسه و ناظران يونسکو، ثبت بازار تبريز و بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي را به مردم ايران خصوصاً مردم تبريز و اردبيل تبريک گفت.
حسن محسني سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي که در اجلاس کميته ميراث جهاني در برزيل حضور دارد، در مصاحبه با ميراث آريا گفت: براي تهيه هريک از اين پرونده ها بيش از دو سال زمان صرف شده و با اطمينان مي توان گفت از کاملترين پرونده هايي هستند که در طول چند سال اخير آماده شده اند.
وي تاکيد کرد حضور کارشناسان زبده در تهيه اين پرونده بسيار تاثير گزار بوده، چنان که در اجلاس در کم ترين زمان ممکن و بدون هيچ گونه مخالفتي ثبت شدند. وي اظهار اميدواري نمود که اين روند همچنان حفظ شود.
وي افزود: بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي، مجموعه اي بي نظير از آميختگي هنر و فرهنگ و تمدن است که به واسطه اسلام و تشيع به اوج مي رسد و به حق بايد آن را نگين هنر و تمدن دانست.
محسني بازار تبريز را نيز نمونه اي زنده و جاري از دير باز تا کنون برشمرد و گفت: کمتر مکان تاريخي در جهان است که تا اين زمان زنده و پايا باشد و اين يکي از دلايل اصلي ثبت اين اثر است.
\t
تا کنون در فهرست ميراث جهاني ۶۸۹ اثر فرهنگي، ۱۷۶ اثر طبيعي و ۲۵ آميزه آثار طبيعي و فرهنگي ثبت شده است. در حال حاضر، با توجه به ثبت اين دو اثر در فهرست ميراث جهاني،از ايران دوازده اثر در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است، که عبارتند از : تخت جمشيد، چغازنبيل، ميدان امام اصفهان، تخت سليمان، پاسارگاد، بم و منظر فرهنگي آن، سلطانيه، بيستون، کليساهاي ارامنه در ايران، سازه هاي آبي شوشتر، بازار تبريز و بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي.
انتهای پیام/