وي با بيان اينکه ظرفيتهاي فرهنگي و اقتصادي براي همکاري ميان ايران و ترکيه بسيار فراوان است، افزود: قونيه نيز با برخورداري از سابقه فرهنگي 800 ساله از ظرفيت بسيار خوبي در حوزه گردشگري برخوردار است، به طوريکه سالانه بيش از 2 ميليون گردشگر از اين شهر بازديد ميکنند.
ارجمندي متذکر شد: شهر قم نيز با برخورداري از سابقه 7 هزار ساله و قدمت فرهنگي بالا هرساله پذيراي بيش از 17 ميليون گردشگر داخلي و يک ميليون زائر خارجي است، به طوريکه توجه بينالمللي به اين شهر روز به روز در حال افزايش است.
وي با تاکيد بر اينکه اين دو مشخصه قونيه و قم زمينههاي همکاري مناسبي را براي طرفين فراهم کرده است، بيان داشت: با توجه به قرابتهاي فرهنگي ميان اين دو استان و تمايل مسئولان به خصوص استانداران اين دو استان در توسعه همکاريهاي متقابل در سفر مسئولان استان قم به ترکيه طرح پيمان خواهرخوادگي ميان اين دو شهر مطرح شد و مورد توافقهاي اوليه قرار گرفت تا اين دو استان بتوانند با سهولت بيشتري تعامل و همکاريهاي متقابلي را شکل دهند.
وي ادامه داد: به دعوت استاندار قونيه هياتي از استان قم به رياست حجتالاسلام و المسلمين موسيپور؛ استاندار قم ، معاون برنامهريزي استانداري، مديرکل ميراثفرهنگي، مديرکل صنايعدستي و مديرکل بازرگاني اين استان به قونيه سفر کردند تا با برگزاري جلساتي با استادار، شهردار قونيه و ديگر مقامات محلي زمينه مناسب توسعه همکاريهاي دوستانه را براي طرفين فراهم سازند.
ارجمندي با بيان اينکه اين سفر در روز چهارشنبه 13 مرداد آغاز و در تاريخ 17 مرداد خاتمه يافت، متذکر شد: در اين سفر علاوه بر ملاقاتهايي که با استاندار و شهردار قونيه انجام شد هيات ايراني در نشست تخصصي اعضاي اتاق بازرگاني قونيه که در اتاق تجارت و بازرگاني انجام شد در مذاکرهاي چهارساعته به معرفي ديدگاههاي اقتصادي خود پرداختند.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قم خاطرنشان کرد: اين ديدار يک ديدار مقدماتي و اوليه بود که با استقبال خوب مقامات کشور ترکيه رو به رو شد و در جريان اين ديدار امضاي تفاهمنامه خواهرخواندگي به زمان سفر مسئولان قونيه به ايران موکول شد.
وي تصريح کرد: برگزاري نمايشگاه تخصصي در موضوع توانمنديهاي قم و استان قونيه به طور متقابل در دو استان، برگزاري نمايشگاه فرهنگي در استانبول در ارديبهشت 1390، شرکت در نمايشگاه تخصصي ايران در استانبول که در آبانماه سال جاري توسط سازمان توسعه و تجارت ايران برگزار ميشود و معرفي گسترده قم از طريق ارائه کاتالوگ، سيدي و ساير اقلام تبليغاتي از ديگر موضوعات مطرح شده در اين سفر بود.
ارجمندي ضمن تاکيد بر شناخت بيشتر توانمنديهاي فرهنگي و تاريخي آثار اسلامي و ايراني در ترکيه که لزوم توجه جدي دستگاههاي فرهنگي را ميطلبد، بيان داشت: با توجه به وجود ظرفيتهاي بسيار مناسب براي اعزام تورهاي فرهنگي بين قم و قونيه مقرر شد مديران دفاتر خدمات مسافرتي دو استان نسبت به اجراي تورهاي آشناسازي اقدام کنند.
وي از شناسايي و اهداي کالاي مزيتدار صادراتي استان قم و تلاش براي بسترسازي براي صادرات به ترکيه به ويژه قونيه و متقابل به عنوان ديگر اهداف امضاي پيمان خواهرخواندگي اين دو استان ياد کرد و اظهار داشت: فضاي دوستانهاي که بر مذاکرات حاکم بود حاکي از علاقهمندي طرف ترک براي همکاري في ما بين بود.
مديرکل ميراثفرهنگي استان قم از معرفي وجوه ديگر استان علاوه بر قابليتهاي مذهبي، معرفي ظرفيتهاي سرمايهگذاري، ساخت فرودگاه، قطار سريعالسير، شهرک صنعتي الغدير، جاده دوم قم _ گرمسار، نمايشگاه بينالمللي در حوزه مسکن و شهرسازي، اعزام تيم صبا براي برگزاري ديدار دوستانه و اردوي تدارکاتي، تعريف پکيج زيارتي، سياحتي فرهنگي استان قم براي برگزاري تورهاي ويژه کتابخانه و نسخ خطي آيت الله مرعشي، درياچه نمک، کويرگردي و ديدار با مراجع به عنوان ديگر موارد مطرح شده در جريان ديدار با مقامات قونيه ياد کرد.
ايجاد بانک اطلاعاتي فعالان اقتصادي شيعه در ترکيه و ساير کشورها، بسترسازي براي حضور توليدکنندگان ترک در منطقه ويژه، لحاظ کردن قونيه در بازديد ايرانيان که در قالب تور به ترکيه عزيمت ميکنند، تعيين کميته کارشناسي سه نفره متقابل براي بررسي دقيقتر ظرفيتهاي طرفين و اجرايي کردن تصميمات، آشناسازي موثر کارکنان سفارت به ويژه سفير با توانمنديهاي قم و تغيير نگرش جامعتر به اين استان و تقويت نقش فعالتر کنسولگري ايران در استانبول براي تقويت روابط قم و ترکيه از ديگر موارد مورد اشاره ارجمندي بود.
/115
انتهای پیام/