مهمترين فعاليت هاي حفاظتي تخت سليمان تا 10 سال آينده

مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان در گفتگو با ميراث آريا(chtn) گفت: مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان در سال 1372 پيش از ثبت در حافظه جهاني يونسکو، در راستاي توجه ويژه سازمان ميراث فرهنگي کشور ضمن مطالعات و بررسي‌هاي لازم چون حفاظت، مرمت، کاوش و ... برنامه‌اي جهت ادامه فعاليت‌هاي ياد شده تنظيم و تدوين شد.

فرهاد عزيزي با اشاره به کامل به نظر رسيدن اين بررسي ها در آن دوره، بيان داشت: هم‌اکنون با توجه به ايجاد ديدگاه‌هاي جديد و نوين در عرصه حفاظت،مرمت و تدوين و توزيع اسناد و چشم‌اندازهاي نو در عرصه مديريت فرهنگي کشور، قابل تغيير نشان مي‌دهد.

وي اضافه کرد: براين اساس تهيه و تدوين پلان مديريت کنوني مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان به منظور بررسي جايگاه اين اثر در مهمترين اسناد فرهنگي و مديريتي کشور و استان و تعيين وظيفه مديريت محوطه در عرصه حفاظت، پژوهش و گردشگري آغاز شد.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان؛ در پلان مديريت ياد شده علاوه بر بررسي اسناد فرا دست در سطح کشور، استان و شهرستان چون اسناد چشم‌انداز 20 ساله، سند توسعه گردشگري استان و شهرستان، به ديدگاه و وظايف تعريف شده سازمان‌ها و نهادها در برخورد با مجموعه و ميزان تحقق‌پذيري آن پرداخته خواهد شد.

عزيزي در ادامه گفت: در اين طرح،‌ محدوده پيرامون مجموعه تا شعاع 40 کيلومتري پيرامون بر اساس تعاريف موجود، حيطه‌بندي شده و 3 حيطه جداگانه و مرتبط با فاصله 10 تا 15 کيلومتري از يکديگر معرفي شده‌اند.

وي با بيان اينکه حيطه اول دربرگيرنده محدوده عرصه و حريم بلافصل مجموعه به مسائل حفاظتي و تعيين کاربري‌هاي سازگار در محدوده اکتفا مي‌کند، افزود: حيطه دوم تعريف کننده شعاع 15 کيلومتري پيرامون حريم، به تعيين کاربري‌هاي همخوان و مورد نياز، فرصت‌ها و قابليت‌هاي سرمايه‌گذاري با توجه به ضوابط حفاظتي، امکانات و تجهيزات مورد نياز و منظر فرهنگي،‌ طبيعي مجموعه و محدوده مي‌پردازد.

اين مقام مسئول اظهارداشت: حيطه سوم دربرگيرنده شعاع 30 تا 40 کيلومتري پيرامون مجموعه، دستور کاري است که علاوه بر گروه‌بندي، طبقه‌بندي و استقرار فعاليت‌‌هاي سازگار با مجموعه، فرصت سرمايه‌گذاري مناسب را نيز براي سرمايه‌گذاران فراهم مي‌آورد.

وي با اشاره به اينکه در طرح يادشده، پس از ارائه هدف خرد و کلان، راهبرد و سياست‌هاي مرتبط با اين 3 حوزه، به آثار موجود در مجموعه پرداخته مي‌شود، بيان داشت: پس از معرفي، ارزشگذاري و آسيب‌شناسي اجمالي هر اثر به صورت جداگانه و در قالب جداول ويژه به راهکارهاي حفاظتي و مرمتي در قالب برنامه‌هاي درازمدت، ميان‌مدت،‌کوتاه‌مدت پرداخته مي‌شود.

اين کارشناس در پايان يادآور شد: در اين طرح اهم فعاليت‌ها و برنامه‌هاي مديريتي و مرتبط با حفاظت از مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان براي 10 تا 15 سال آينده بررسي، تدوين و تنظيم شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389052629