او با طرح اين سئوال که سياستها و اقدامات مديريت شهري در بافت فرسوده به جز بافت تاريخي چقدر موفق بوده است اذعان کرد: خارج از بافت تاريخي، اثري از الزامات و قوانين ميراث فرهنگي وجود ندارد پس چرا مردم هنوز اثري از نوسازي بافت فرسوده شهر تهران نميببينند.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه مديريت شهري همواره کندي نوسازي بافت فرسوده را به ضوابط و مقررات سازمان ميراث فرهنگي نسبت ميدهد در حالي که حتي خارج از بافت تاريخي شهر تهران، هنوز مردم و سرمايهگذاران رغبتي به مشارکت در نوسازي بافتهاي فرسوده نشان نميدهند و سرعت مناسبي را شاهد نيستيم.
لاريجاني بر لزوم تفکيک بافت تاريخي از بافت فرسوده شهر تهران تاکيد کرد و گفت: در نوسازي بافت فرسوده محور فعاليتها بر روي تخريب بناها و خانهها قرار داده شده در حاليکه در بافت تاريخي، احيا، مرمت و حفظ کاربريهاي فرهنگي مورد نظر است.
به گفته وي؛ راهکارهاي تشويقي مديريت شهري براي ترغيب مردم به نوسازي بافت فرسوده به هيچ وجه قابليت اجرا شدن در بافت تاريخي شهر تهران را ندارد.
او با اشاره به اينکه اقداماتي مانند تجميع پلاکها، دادن ارتفاع و تراکم، براي جلب نظر مساعد مردم و سرمايهگذاران در نوسازي بافت فرسوده در دستور کار شهرداري تهران قرار دارد بيان داشت: اين درحالي است که اجراي اين برنامهها در بافت تاريخي به هيچ وجه متضمن حفظ و احياي بافت تاريخي نيست و آنرا از بين خواهد برد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران يادآورشد: براي حفظ و احياي بافت تاريخي نياز به تعريف بستههاي تشويقي، ايجاد ارزش افزوده، کاهش يا حذف عوارض و ساير مشوقها به منظور ترغيب مالکان بافت تاريخي در حفظ اين ميراث گرانبها هستيم./ 118
انتهای پیام/