نيل مکگريگور با اشاره به اينکه منشور کوروش در حفاريهاي موزه بريتانيا به سال 1879 در بابل کشف شد افزود: اين شيء پس از فتح بابل توسط کوروش در سال 539 پيش از ميلاد در زير پي بنايي قرار داده شده بود. در سال 1879 اين منشور در حفاريهاي موزه بريتانيا کشف و از آن سال در موزه بريتانيا نگهداري ميشود که ميليونها نفر بازديدکننده و تحقيقات بسياري را به خود جلب کرده است.
وي با اشاره به اينکه منشور فقط يک بار در 40 سال پيش از موزه بريتانيا آمد اظهار داشت: خوشحاليم منشور سفر ديگري به ايران کرده است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه متن منشور به زبان بابلي و توسط يک بابلي نوشته شده است يادآور شد: کوروش به کمک مردوک، بابل را بدون هيچ درگيري فتح کرد، پرستشگاهها را بازسازي و مردم آواره را به سرزمين شان بازگرداند. اين عمل روشنفکرانه بسيار نادر در روزگاران کهم بسيار با اهميت است.
مک گريگور منشور را شيئي با ارزش و نماد بردباري، احترام به ملل گوناگون و اديان مختلف خواند و گفت: در سال 2005 (1384 خورشيدي) منشور کوروش در راس نمايشگاه امپراتوري فراموش شده بريتانيا قرار گرفت و موزه ملي ايران اشياي مهم و زيبايي چون لوح نقرهيي تخت جمشيد را به بريتانيا امانت داد که هزاران تن از اين نمايشگاه ديدن کردند، اين عمل سخاوتمندانه و بسيار باارزش ايران باز هم در سال 2009 در نمايشگاه شاه عباس در لندن تکرار شد که دستاوردهاي شاه عباس را به بازديدکنندگان معرفي کرد.
وي ادامه داد: اکنون خوشحاليم که براي قدرداني و سپاسگزاري، يکي از بزرگترين و مهمترين اشياي موزه بريتانيا را به مدت 4 ماه به موزه ملي ايران امانت دادهايم.
اين مقام مسئول، منشور کوروش را نشان دهنده پيروزي امپراطوري هخامنشي و ايجاد زمينهاي براي پخش افکار گوناگون در صلح و آزادي توصيف کرد و گفت: روابط مشترک و همکاري موزه بريتانيا با موزه ملي ايران بسيار مهم است، همگي جزئي از مجموعه پژوهشگران و انديشمندان هستيم که يکي از مهمترين جوانب روابط بين دو کشور است.
مدير موزه بريتانيا افزود: ميدانم رييس سازمان ميراث فرهنگي کاملا معتقد است که روابط فرهنگي و گفتوگو بين محققان بايد ادامه داشته و رشد کرده و بايد مستقل از روابط سياسي ممالک باشد.
وي با اشاره به حضور کارن آرمسترانگ، پژوهشگر، نويسنده و مورخ تاريخ اديان و نماينده اعضاي هيات امناي موزه بريتانيا و نيز سفير دولت بريتانيا در اين مراسم گفت: هيات امناي اين موزه معتقدند که اين تبادل نظرها تا کنون به اين حد از اهميت نرسيده و اکنون حضور اين افراد حاکي از آغاز روابط دوستانه بين ايران و انگليس است.
اين مقام مسئول منشور کوروش را يک شي بسيار خاص توصيف کرد و گفت: منشور حقوق بشر کوروش مدرکي از کوروش، بزرگترين فرمانروايان دنيا و مهمرين فرمانرواي هخامنشي است که جوانب ديگري مانند زبان بابلي که جزئي از تاريخ عراق کنوني و فصل مهمي از تاريخ يهوديان را بيان ميکند. همچنين کوروش در کتاب عتيق با کمک خداوند، عدالت و صلح ميآورد که مسلمانان و مسيحيان به آن اعتقاد دارند.
وي منشور کوروش را جزئي از تاريخ مشرق زمين و جزئي از تاريخ کل زمين دانست که براي همه مردم نشان دهنده بردباري، ديد باز، بينش عميق و اهميت اديان است.
به گفته گريگور؛ منشور کوروش نشان دهنده پيروزي امپراطوري هخامنشي و زمينهاي براي پخش افکار گوناگون در زمينه صلح و آزادي است. اين شي به عنوان آرماني ايدهآل براي فرمانروايان است که براي آن ارزش و احترام زيادي قائلند. حقيقتاً منشور کوروش متعلق به تمام انسانها و ميراثي همگاني است.
مدير موزه بريتانيا در پايان خاطرنشان کرد: ما خوشحاليم که امروز منشور در کشور کوروش بزرگ به نمايش گذاشته شده است./118
انتهای پیام/