به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان نظام پرستاري، افسانه بشارتي افزود: هدف از تصويب اجراي قانون ارتقاي بهره وري نيروهاي باليني نظام سلامت محدود کردن کار مازاد و تحميلي ناشي از کمبود شديد پرسنل به پرستاران است. بنابراين پرداخت اضافه کار در شرايط فعلي مشکلي را حل نمي‌کند.

وي با اشاره به تصميم دولت در خصوص پرداخت اضافه کار به پرستاران گفت: ازدياد ساعات کاري پرستاران باعث افزايش خطاهاي دارويي، خستگي هاي جسمي و روحي پرستاران، ارتباط نامناسب بين پرستار و بيمار و همچنين نارضايتي پرستاران، خانواده‌هاي آنان و مردم مي‌شود و ما را از اهداف اصلي دور مي‌کند.

رئيس هيئت مديره نظام پرستاري شيراز ادامه داد: بايد به جاي پرداخت اضافه کار، مصوبه مجلس و دستور شخص رئيس جمهوري در زمينه کاهش ساعت کار پرستاران اجرا شود چرا که پرداخت اضافه کار فقط راه حل مقطعي است و زمينه رضايتمندي پرستار و مددجو را فراهم نمي‌کند.

وي با بيان اينکه در برخي از شهرستان ها پرستاران به ارائه 15 شيفت کاري در هفته مجبور مي شوند، افزود: در زمان حاضر به حدي با کمبود شديد نيرو در مراکز درماني مواجه هستيم که حتي اضافه کار پرستاران نيز آن را جبران نمي‌کند.

بشارتي خاطر نشان کرد: بر اساس استانداردهاي جهاني بايد به ازاي هر تخت بيمارستاني 8/1 پرستار وجود داشته باشد در حالي که در برخي از مراکز درماني کشور ما اين نسبت به 7/0 تا 5/0 نيرو مي‌رسد که اين فاصله در کاهش کيفيت خدمات پرستاري به خصوص در بخش مراقبت هاي ويژه بسيار تأثيرگذار است.

وي اضافه کرد: کمبود نيرو باعث نارضايتي پرستاران شده و از سوي ديگر به علت رعايت نشدن استانداردهاي پرستاري، دولت و ساير نهادهاي مسئول قادر به اعمال جنبه نظارتي خود نيستند.

رئيس هيئت مديره نظام پرستاري شيراز با بيان اينکه هر پرستار داراي توانمندي خاص مراقبتي است اظهار کرد: بديهي است وقتي در شيفت‌ها دو پرستار بايد از 30 بيمار به طور همزمان مراقبت کنند. نمي توانند در پاسخگويي، گزارش نويسي، دارو دادن و برخورد صحيح با بيمار موفق باشند و حتي ممکن است در اين ميان بسياري از مشکلات بيماران فراموش شود.

وي تأکيد کرد: پرستاران علاوه بر بيماران و مردم در مقابل خانواده خود نيز وظايفي دارند بنابراين بايد ضمن تلاش در راستاي فراهم سازي زمينه کار کمتر پرستاران، زمينه رسيدگي بيشتر پرستاران به همسر، فرزندان و خانواده آنان نيز فراهم شود تا از حقوق قانوني خود محروم نشوند.

بشارتي ادامه داد: نبودن پرستاران در کنار خانواده خود در درازمدت باعث بروز پيامدهاي اجتماعي ناگواري مي شود که مي تواند صدمات جبران ناپذيري را بر پيکره جامعه وارد کند.

وي تصريح کرد: اگر اعتبار اضافه کار تأمين و در بودجه امسال لحاظ شده باشد و به موقع نيز پرداخت شود شايد به عنوان درمان علامتي براي مقطعي مشکلات را برطرف کند اما اگر فاقد اعتبار مشخص باشد بايد از بودجه بيمارستان ها پرداخت شود و از آنجايي که بيمارستان ها پس از پرداخت معوقات خود نسبت به محاسبه نظام نوين بيمارستاني و ساير پرداختي ها اقدام مي کنند ، اين امر کاهش کارانه هاي پرستاران را در پي دارد.

رئيس هيئت مديره نظام پرستاري شيراز با اشاره به فرسودگي‌‌هاي شغلي ناشي از فشار کاري زياد پرستاران، گفت: پرستاران در مراکز درماني سرمايه هايي هستند که دولت براي افزايش توانمندي هاي آنان و ارائه خدمات با کيفيت به مردم هزينه هاي بسياري متحمل شده است.

وي اضافه کرد: از سوي ديگر کيفيت خدمت رساني پرستاران به ميزان زيادي تحت تأثير خستگي هاي جسمي و روحي ناشي از کار است و فرسايش شغلي آنان را به همراه دارد. بنابراين افزايش ساعات کار پرستاران به نفع دولت نيز نيست.

وي افزود: طي سال هاي گذشته همواره شاهد معلوليت زود هنگام پرستاران، ازکارافتادگي و کاهش توان خدمت رساني آنان بر اثر کار زياد بوده ايم به عنوان مثال حتي پرستاران با سابقه 5 يا6 سال نيز دچار ديسک کمر شده و به تعويض شغل يا ترک کار خود مجبور شده اند.

رئيس هيئت مديره نظام پرستاري شيراز اظهاراميدواري کرد: دولت و مجلس بتوانند با تأمين اعتبار به موقع براي استخدام پرستاران و اجراي قانون ارتقاي بهره وري زمينه شادابي،نشاط وانگيزه خدمت پرستاران و افزايش رضايتمندي مددجويان را فراهم کنند./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389062841