به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت و درمان، ظفر پريسايي با بيان اين‌که ميانگين ابتلا به بيماري پرفشار خوني مورد انتظار 15درصد جمعيت بالاي 30 سال روستايي است، افزود: ميزان شيوع کشوري آن 12 درصد عنوان شده که اين ميزان در جمعيت روستايي تحت پوشش خانه‌هاي بهداشت استان 11درصد است.

وي يکي از بيماري‌هاي مهم سيستم قلبي عروقي را سکته هاي قلبي و مغزي دانست و گفت: بيماري فشار خون عامل اصلي سکته هاي قلبي و مغزي بوده که هيچگونه علائم قبلي ندارد؛ لذا توصيه مي شود افراد بالاي 30 سال هر سال يک بار و سنين40 سال به بالا نيز هر شش ماه يکبار قند، چربي و فشار خون خود را اندازه گيري کنند.

پريسايي با بيان اينکه 40 درصد مرگ و مير سال گذشته استان مربوط به بيماريهاي قلبي و عروقي بوده است، يادآور شد: اين بيماري در جهان، کشور و استان رتبه اول مرگ و ميرها را به خود اختصاص داده است و بايد براي کنترل آن چاره انديشي شود.

وي گفت: داشتن رژيم غذايي سالم شامل استفاده از پنج وعده ميوه و سبزي و دوري از چربي‌هاي اشباح شده، فعاليت بدني، عدم مصرف دخانيات، داشتن وزن مطلوب و عدم مصرف نوشيدني‌هاي الکلي و نوشابه‌هاي گازدار از مهمترين عوامل دوري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي است./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389071048