تغيير جريان  گردشگري ايران و ترکيه به توازن دو جانبه

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) در همايش گردشگري ايران و ترکيه پيام عليرضا عامري؛ سرپرست معاونت گردشگري توسط مسعودي؛ مشاور وي قرائت شد. در بخشي از اين پيام آمده است:

توجه و دقت به موقعيت جغرافيايي ايران و ترکيه در گذشته و حال نشان مي‌دهد که اين دو کشور همواره در گذرگاه مهمترين تحولات تاريخي قرار داشته و پل ارتباطي شرق و غرب عالم بوده‌اند. اين خصوصيات در کنار ديگر ويژگي‌هاي منحصر به فرد و مهمي نظير طبيعت متنوع، فرهنگ گوناگون و آثار شگفت‌انگيز تاريخي و فرهنگي ضرورت پيدا مي‌کند که همکاري‌هاي همه جانبه به خصوص در بخش گردشگري بيش از پيش ارتقا پيدا کند.

تاکيد بر نقش ايران و ترکيه در منطقه آسياي غربي و مياني موضوعي نيست که نياز به بحث و توضيح داشته باشد. اهميت استراتژيک دو کشور در سطح منطقه و جهان با توجه به توان اقتصادي، فرهنگي و سياسي آنان و روابط ويژه و ارزشمند دو طرف با يکديگر موضوعي است که مورد تاکيد و پذيرش تمامي آگاهان و کارشناسان قرار دارد.

امروز بر همگان روشن شده که تاثير شگرف برقراري تبادلات دو سويه گردشگري ميان کشورها موجب توزيع جريان‌هاي گردشگري، توازن اقتصادي و در نهايت منجر به توسعه پايدار گردشگري مي‌شود. به همين جهت ضرورت برگزاري اين گونه نشست‌هاي تخصصي ميان دست‌اندرکاران پيشرو صنعت گردشگري کشورها از اولويت و سياست‌هاي بنيادين صنعت گردشگري است.

بر اين اساس جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ترکيه طي سال‌هاي اخير تلاش‌هاي فراواني را براي گسترش صنعت گردشگري خود و فراهم آوردن زيرساخت‌هاي لازم به عمل آورده‌اند که لازم است در کنار اين اقدامات ضمن هماهنگي کامل در چارچوب برنامه‌اي هدفمند نسبت به استفاده و انتقال تجربيات و توسعه روابط مشترک گردشگري در چارچوب طراحي محصولات گردشگري دو کشور اقدام شود.

امکانات و تجارب صنعت توسعه يافته گردشگري ترکيه زماني که در کنار جايگاه فرهنگي، تاريخي و طبيعي ايران به ويژه در مسير جاده ابريشم قرار بگيرد، چشم‌انداز بسيار مطلوب و متوازني از همکاري‌هاي دو جانبه در حوزه گردشگري را متصور مي‌سازد.

کشور ترکيه در منطقه از موقعيت استراتژيک مطلوبي در زمينه جذب و توزيع گردشگران خارجي به ساير کشورها برخورد است، بنابراين بايد از اين موقعيت ممتاز استفاده کرد و جريان يک سويه تبادل گردشگري از جمهوري اسلامي ايران به سمت ترکيه را به يک توازن دو جانبه و دو سويه تغيير داد.

بي‌شک هدف اصلي برگزاري اين همايش تخصصي نيز هم‌انديشي و همکاري‌ جهت رسيدن به يک جريان دو طرفه اثر بخش در تبادل گردشگر است و اميدواريم با اين گام و گام‌هاي بعدي زمينه تحقق اين مهم فراهم شود.

با توجه به اينکه جمهوري اسلامي ايران از منابع عظيم گردشگري در بخش‌هاي مختلف فرهنگي، سلامت، اکوتوريسم، مذهبي و تاريخي برخوردار است، چنانچه بتوان برنامه مشترک و هدفمند در زمينه توسعه گردشگري دو کشور تدوين کرد، دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري کشور نيز از اين اقدام نفع خواهند برد، چراکه برقراري ارتباط و ارتقاي هرچه بيشتر جريان جهانگري بين‌المللي مستلزم همکاري روشمند دفاتر خدمات تخصصي سفر به ويژه ما بين کشورهاي همسايه و همجوار بوده که در نهايت به رشد درآمد و سود بخش خصوصي و منابع ملي منجر مي‌‌شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 138907119