وي پژوهشکده باستانشناسي را متولي و سياستگذار براي برنامهريزي و کاوش در محوطههاي تاريخي استانها و در نهايت انتشار گزارش معرفي کرد و افزود: با توجه به شرايط فعلي و اجراي طرحهاي عمراني متعدد موجود در حال حاضر اين سيستم پاسخگو نيست.
بقايي مشکل مهم موجود در حوزه باستانشناسي را صرفاً نه کمبود اعتبار بلکه جوابگو نبودن اين مدل مديريتي اعلام کرد و گفت: با توجه به اينکه در سيستم گذشته همه کارها در يک حوزه و به صورت بخشينگري و متمرکز اجرا ميشد به همين دليل از چند ماه پيش، با تشکيل يک کارگروه کارشناسي کار مطالعه و طراحي سيستم با تاکيد بر مباحث تخصصي طراحي سيستم و نه مباحث تخصصي باستان شناسي آغاز شد.
وي با اشاره به طراحي و ساختاربندي مباحث کارشناسي و نحوه کارکرد مجموعه اجرايي توسط اين کارگروه بيان داشت: در طي جلسات متعددي که با حضور باستانشناسان خبره برگزار شد در نهايت ساختار تاسيس شوراي باستانشناسي کشور تنظيم و تصويب شد.
بقايي، رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي را به عنوان رييس و رييس پژوهشکده باستانشناسي را به عنوان دبير اين شورا اعلام کرد و گفت: همچنين در اين شورا رييس کل موزه ملي ايران، يک نفر نماينده تامالختيار از سوي معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان، سه نفر از باستانشناسان خبره و دو نفر نماينده از دستگاههاي بيرون سازمان از جمله وزارت نيرو و وزارت کشور حضور دارند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، اين شورا را از اين پس، مرجع اصلي در حوزه باستانشناسي و سياستگذاري کلان باستانشناسي کشور، ارائه برنامههاي کلان سازمان ميراث فرهنگي در طول يک سال، تصويب برنامهريزي سازمان در حوزه باستانشناسي، تصويب تمامي آييننامهها، مقررات، رويهها، دستورالعمل، استانداردها و مدلهاي علمي باستان شناسي را از مهمترين وظايف اين شورا اعلام کرد.
بقايي همچنين نظارت بر مراکز باستانشناسي استانها و اجراي فعاليتهاي باستانشناسي فراملي و فرامرزي را از ديگر فعاليتهاي اين شورا عنوان کرد و گفت: شوراي باستانشناسي همراه با پژوهشکده باستانشناسي به عنوان بازوي اجرايي شورا ستاد باستانشناسي کشور را تشکيل ميدهند.
وي با اشاره به تشکيل شوراي باستانشناسي در هر استان بيان داشت: شوراي باستانشناسي هر استان متشکل از رئيس ميراث و معاونت حفظ احياي استان، رييس مرکز باستانشناسي استان (دبير شورا)، همراه با دو باستانشناس خبره موظف است همه ساله برنامههاي باستانشناسي استان را بررسي و بر روند اجراي آنها نظارت کند.
اين مقام مسوول با اشاره به تشکيل مرکز باستانشناسي در هر استان يادآور شد: اين مرکز، همه ساله تمامي برنامههاي باستانشناسي استان را آماده و در اختيار شوراي باستانشناسي استان قرار ميدهد پس از آن، هر ساله طرحهاي مورد نظر تائيد شده استان بر اساس استانداردها و رويههاي کلان شوراي باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي تصويب نهايي ميشود. پس از تصويب، مدير استان بر اساس بودجه، جدول زمانبندي و شرايط موجود تک تک مجوزها را صادر ميکند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي در توضيح اين مطلب افزود: در حقيقت بخش اجرا به استان و بخش ستادي و برنامهريزي به پژوهشکده باستانشناسي و شوراي باستانشناسي کشور سپرده ميشود./118
انتهای پیام/