شهرام رهبر حفاظت و مرمت دروازه شمال شرقي کاخ صدستون را يکي از اقداماتي دانست که گروه حفاظت و مرمت پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد در حال انجام آن است.
اين کارگاه در شهريور سال 1389 با همت مديريت مجموعه و شهرام رهبر؛ مسوول گروه حفاظت و مرمت، رضا شيخالاسلامي؛ ناظر کارگاه و استادکاران مرمت؛ سيروس زارع، محمدرضا رنجبر، جعفر سياوشي، محمد زارع، گل محمد زارع و سعيد زارع آغاز شد.
به گفته اين کارشناس مسوول؛ در سال 1382 قطعات سنگي سردر شمالي دروازه شرقي کاخ صدستون به منظور انتقال بر فراز دروازه مذکور(در جاي اصلي خود)، به حالت عمودي بر روي يکديگر قرار گرفت.
وي ادامه داد: بر اساس طرح پيشين مرمت؛ پس از اين مرحله ميبايست چندين سوراخ سرتاسري در قطعات شکسته شده سنگ ايجاد ميشد و درون سوراخها تيرآهن قرار ميگرفت که پس از تزريق ملات مناسب و يکپارچه شدن؛ سردر مرمت شده بر روي جرزها نصب ميشد.
رهبر در توضيح اين مطلب افزود: پس از بررسي و مطالعات همه جانبه انجام شده توسط تيم مشترکي از کارشناسان پايگاه ميراث جهاني تختجمشيد و کارشناسان بينالمللي در سال 1388تصميم گرفته شد عمليات استحکام بخشي به وسيله فولادگذاري و حتي فيبر کربن که قبلا نيز مطرح شده بود انجام نشود.
مسوول گروه حفاظت و مرمت پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد با بيان اينکه کارشناسان پايگاه بر اساس نتايج بدست آمده از مطالعات و بررسيهاي انجام شده اقدام به تهيه طرح حفاظت و مرمت کردند يادآور شد: اين طرح در شوراي فني پايگاه تاييد شد و يک سکوي تراز با چوب ساج ساخته و در کنار دروازه قرار گرفت.
رهبر با بيان اينکه هماکنون استادکاران مرمت زير نظر کارشناسان حفاظت و مرمت مشغول پياده کردن قطعات سنگي بر روي سکوي چوبي که در مجاورت دروازه قرار دارد هستند بيان داشت: يادآور ميشود خودداري از استحکام بخشي سنگ سردر و قرار ندادن آن بر روي جرزها به منظور حفاظت بيشتر سردر دروازه و دو جرز منقوش درگاه انجام ميشود.
و ي زمان پايان مراحل مرمت را 2 سال اعلام کرد و گفت:حفاظت و مرمت دروازه شرقي ضلع شمالي کاخ صدستون شامل سه بخش؛ حفاظت و مرمت سردر شمالي(تهيه سکوي تراز، نصب جرثقيل و ريل، پياده کردن سنگها و قرار دادن قطعات سنگ بر روي بستر چوبي)، حفاظت و مرمت جرزهاي غربي و شرقي و حفاظت سنگ سردر مياني است./119
انتهای پیام/