به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از مرکز اطلاع‌رساني داروها و سموم معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در سومين روز از هفته پيشگيري از مسموميت‌ها با اشاره به اين که اعتياد، سوء مصرف مواد و قرص‌هاي اکستازي باعث بيشترين مسموميت‌ها مي‌شود عنوان کرد: مصرف همزمان مواد مخدر با برخي از داروهاي خواب‌آور و آرام‌بخش مي‌تواند سبب بروز مسموميت‌هاي شديد و حتي مرگ در فرد مصرف‌کننده شود. سکته‌هاي قلبي و مغزي، تشنج، نارسايي کبد و کليه و تخريب سلول‌هاي مغزي و عضلاني از عوارض مسموميت با قرص اکستازي است.

بنابراين گزارش، فرآورده‌هاي تقلبي، تمجيزک و نورجيزک، نه تنها سبب ترک اعتياد نمي‌شوند بلکه در اغلب آنها مواد سمي و کشنده وجود دارد. همچنين فرآورده‌هاي مخدر و اعتيادزاي «پان» برخلاف ادعاي طرح شده مبني بر خوشبوکنندگي دهان و يا ترک سيگار، سبب بروز اعتياد و در پي آن مسموميت مي‌شود.

مرکز اطلاع‌رساني داروها و سموم معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت توصيه مي‌کند جوانان جهت بدن‌سازي و رقابت‌هاي ورزشي از مصرف نابه‌جاي استروييدهاي آنابوليک خودداري کنند زيرا مصرف خودسرانه آن عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشارخون و نارسايي قلبي را براي آنها به همراه دارد.

اين گزارش حاکيست، مصرف انواع داروهاي هورموني با هدف بدنسازي در جوانان مي‌تواند سبب بروز عوارض وخيمي مانند عقيمي، نارسايي قلبي و کبدي، کوتاهي قد در مردان و پرمويي و خشونت صدا در خانم‌ها شود.

اين مرکز به جوانان هشدار مي‌دهد که امتحان کردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روي کنجکاوي، آغاز حرکت در مسير بي‌بازگشت اعتياد است. همچنين مشکلات خانوادگي، طلاق، بيکاري، فقر و بحران‌هاي روحي از عوامل مستعدکننده فرد به سوء مصرف مواد است و خانواده‌ها نقش بسزايي در جلوگيري از اعتياد جوانان دارند. /122

انتهای پیام/

کد خبر 1389080334