نمايشگاه‌هاي فضاهاي مذهبي و اسناد تاريخي قاجار

مدير مجموعه فرهنگي تاريخي کاخ گلستان در گفتگو با ميراث آرياchtn) ) افزود: به مناسبت فرارسيدن عيد سعيد غدير خم، سه شنبه سوم آذر ماه با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي دو نمايشگاه \" اماکن و فضاهاي مذهبي قاجار و اسناد تاريخي\" به صورت همزمان در کاخ گلستان برپا مي‌شود.

مسعود شريفي در توضيح نمايشگاه \"اماکن و فضاهاي مذهبي قاجار\" با اشاره به وجود آثار ارزشمند و تاريخي مرتبط به موضوع نيايش در گنجينه و مخازن مجموعه فرهنگي تاريخي کاخ گلستان از جمله \" پرده‌هاي تاريخي مقام ابراهيم \" افزود: اين آثار ارزشمند و شاخص مذهبي دوره قاجار در عمارت چادرخانه کاخ گلستان به نمايش گذاشته خواهد شد.

\"پرده‌هاي تاريخي مقام ابراهيم\" در زمان سلطنت عبدالحميد دوم پادشاه عثماني در سال 1315 هجري قمري به مظفرالدين شاه قاجار اهدا شده بود.

اين مقام مسئول در مجموعه فرهنگي تاريخي کاخ گلستان به مجموعه اسناد بي‌نظير کاخ گلستان شامل 500 هزار سند تاريخي مربوط به دوره قاجار اشاره کرد و افزود: همزمان با گشايش رسمي نمايشگاه \"اماکن و فضاهاي مذهبي قاجار\" تعدادي از اسناد تاريخي مربوط به دوره قاجار در بخش‌هاي حکومتي، سياسي، فرهنگي، هنري ، مالي و اجتماعي به نمايش گذاشته مي‌شوند.

شريفي به جلوه‌هاي هنري برخي از اين اسناد اشاره کرد و گفت: خط‌ها و نگاره‌هاي موجود در برخي از اين اسناد با چيره دستي و کاملاً هنرمندانه نقش بسته و قابليت عرضه هنري نيز دارند.

شريفي معاهده فين کن اشتاين را يکي از اسناد شاخص موجود در بين اسناد اين نمايشگاه اشاره کرد و گفت: معاهده فين‌کن‌اشتاين يکي از مهمترين عهدنامه‌هاي تاريخي است که بين ايران و فرانسه در زمان فتحعلي شاه قاجار و ناپلئون بناپارت منعقد شد.

يادآور مي‌شود؛ چادرخانه که داراي سردر و فضايي سرپوشيده است بين عمارت بادگير وتالار الماس قراردارد و محل نگهداري چادرهاي سلطنتي مورد استفاده در سفرهاي پادشاهان قاجار بوده است.

ايل قاجار به زندگي در خارج از ساختمان و در زير چادر علاقه فراواني داشتند. در دوره سلطنت قاجار نيز مرتباً سفرهاي خارج از کاخ سلطنتي همراه با عده زيادي از خدمه صورت مي‌گرفت و به اين دليل چادرهاي زيادي مورد نياز بوده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 138908213