ذات الله نيکزاد اعضاي اين کميته تخصصي را رؤساي ادارات ميراث فرهنگي، اوقاف، شهرداري، شبکه بهداشت و درمان و آب و فاضلاب شهري و آبهاي روستايي برشمرد و گفت: اداره ميراث فرهنگي و اوقاف وظيفه مرمت آب انبارها را در اين کميته برعهده دارد.
اين مقام مسئول، وظايف شهرداري در اين کميته را نظافت پاياب و لايروبي مخازن عنوان کرد و گفت: اعمال ضوابط بهداشتي نيز برعهده شبکه بهداشت و درمان خواهد بود.
وي تأمين آب مورد نياز آب انبار را برعهده آب و فاضلاب شهري و آبهاي روستايي دانست و بيان داشت: فعاليت اين کميته، بهرهبرداري و حفظ سازههاي آبي به عنوان يکي از گونههاي مهم تاريخي و جذابيت گردشگري را امکان پذير ميکند.
نيکزاد دليل مشارکت اداره اوقاف در اين کميته را وقفي بودن برخي از آب انبارها بيان کرد و افزود: آب انبارها به عنوان يکي از عناصر و فضاهاي معماري شهري به بخش شهرداري نيز مربوط ميشوند.
وي از جمله اقدامات اداره ميراث فرهنگي يزد در اين زمينه به تهيه فهرست آب انبارهاي موجود در اين استان اشاره کرد و گفت: در اين فهرست تمامي اطلاعات آب انبار چون مکان، قدمت، عناصر تشکيل دهنده آب انبار، وضعيت آن از نظر آسيب شناسي، سلامت آب انبار، کاربري فعال و مقدار آب، ثبت شده است.
به گفته اين مقام مسئول، تشکيل کميته تخصصي ساماندهي و مرمت آب انبارها در ديگر شهرستانهاي استان يزد نيز در دستور کار اداره کل ميراث فرهنگي صنايعدستي و گردشگري يزد قرار گرفته است.
وي آسيبديدگي بادگير و گنبد، تجمع زباله در پاياب آبانبارها، سودجويي برخي اشخاص را از موارد تهديد آميز حيات اين نماد ارزشمند کويري مطرح کرد و گفت: همچنين با تغيير روش زندگي در عصر جديد و خشک يا کم شدن آب قناتها، بسياري از آب انبارها از چرخه بهرهبرداري خارج شدهاند.
نيکزاد با اشاره به مرمت چندين آب انبار در سطح استان به طور ساليانه توسط اداره کل ميراثفرهنگي استان يزد، مرمت و بهره برداري تمام آب انبارهاي استان را به دليل تعداد زياد آنها با کمک دستگاهها و مردم ميسر دانست.
وي با اشاره به وجود250 آبانبار درشهرستان اردکان يادآور شد: 62 آبانبار در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده که برخي از آنها نيز با روش سنتي و بهداشتي هم اکنون در حال استفاده هستند.
/119
انتهای پیام/