حميد بقايي افزود: 4 دهه فعاليت سازمان کنفرانس اسلامي نتايج در خور توجه و وحدت بخشي در جهان اسلام داشته است، امروزه و با بازخواني اين 4 دهه فعاليت به وضوح ميتوانيم آثار و برکات اين فعاليتها را در همه زمينهها اعم از اقتصادي، فرهنگي، سياسي و به ويژه تقويت همگرايي در ميان ملل و دول اسلامي ببينيم .
وي ادامه داد: هر چند در اين ميان ظرفيتهاي بسياري نيز وجود دارد که مغفول ماند و دستيابي به نتايجي در خور در ارتباط با اين ظرفيتها نيازمند توسعه مناسبات و همکاريهاي دول اسلامي است.
بقايي تصريح کرد: ارزيابي فعاليتهاي سازمان در چند دهه فعاليتهاي گسترده و مستمر آن، به خوبي آشکار ميسازد که مقوله فرهنگ از جايگاه ممتازي برخوردار است.
وي خاطرنشان کرد: به يقين افراد حاضر در اين نشست نيز بر اين موضوع صحه ميگذارند که به سبب وجهه غالب فرهنگ در دين مبين اسلام، سازمان کنفرانس اسلامي نيز توانسته است در حوزه فرهنگ بيش از ديگر حوزهها اثرگذار بوده و همکاريهاي گسترده دول اسلامي را به همراه داشته باشد.
بقايي گفت: ما بر اين باوريم که توسعه ارتباطات انساني ميان ملل و دول اسلامي در قالبهاي مختلف، مهمترين عاملي است که ميتواند زمينهساز شناخت بيشتر و متقابل مسلمين از يکديگر شده و ضمن تقويت و تعميق باورهاي مثبت و همگرايانه، ذهنيتهاي منفي و غيرشفاف موجود و ايجاد شده که عموماً هم ريشه در دسيسهها و اقدامات دشمنان دول و ملل مسلمان دارد_را زدوده و به بدل آن قرابتهاي ذهني و عيني ايجاد کند.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: اين موضوع که بسياري از اختلافات موجود_در حوزههاي مختلف_ در جهان اسلام ميراث اقدامات دول غير مسلمان در مسير ايجاد تفرقه ميان مسلمانان بوده و هست، ديگر ادعاي گروه و يا دولت اسلامي خاصي نيست بلکه، باوري مستحکم در ميان همه دول و ملل اسلامي است.
بقايي بيان کرد: نگاه جمهوري اسلامي ايران به رويداد پيشرو در سطحي کلانتر توسعه ارتباطات انساني که امروزه در مفهوم گردشگري_با دايره وسيع موضوعي_تجلي يافته از جنس و دريچه فرهنگ است.
وي اضافه کرد: به همين سبب و با توجه به اهداف برشمرده شده، از آنجا که نميتوان و نبايد از آثار اقتصادي نهفته در توسعه گردشگري غافل بود، تلفيق دو نگاه فرهنگي و اقتصادي در موضوع گردشگري ميان دول اسلامي ما را بر آن ميدارد که از آن به مثابه «صنعتي فرهنگي» ياد کنيم تا زمينه جمع شدن هر دو جنبه مهم اين موضوع را فراهم سازد.
بقايي خاطرنشان کرد: بازگشت به خويشتن و توجه به توسعه مبادلات و تعاملات ميان ملل و دول اسلامي در قالب گردشگري، ظرفيت نويني است که با خود حسنات بسياري به همراه داشته و ميتواند يکي از بزرگترين گردشهاي مالي را در جهان اسلام ايجاد کند.
معاون رئيس جمهور افزود: البته اين گردش مالي تنها بخشي از مزاياي چنين همکاري پايداري خواهد بود، زيرا آثار فرهنگي توسعه ارتباط ملل مسلمان با يکديگر بدان پايه است که در تصور نميگنجد.
بقايي افزود: شايد اين موضوع جاي تأسف و تأمل داشته باشد که تصور ملل مسلمان از يکديگر در مواقعي آنقدر غير واقعي و غير شفاف است که مسلمانان معاشرت و همکاري با غير مسلمانان را به هم کيشان خود ترجيح ميدهند، نمود بيشترين اين واقعيت تأسفبار را ميتوانيم در شناخت جوانان مسلمانان از اسطوره و مفاخر مسلمان در برابر غيرمسلمانان به وضوح مشاهده کنيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: قهرمانان نقش بسته در ذهن و خيال جوانان و کودکان و حتي برخي از بزرگسالان مسلمان، شخصيتهاي خيالي و خود ساخته غربي است که در قالب آثار چند رسانهاي به جوامع اسلامي نفوذ کرده و سبب آن شده است که کمکم بسياري از آنان تاريخ و فرهنگ غني بومي و اسلامي خود را به فراموشي بسپارند.
وي در ادامه با بيان اينکه ما همه امروز در قبال فرزندان جهان اسلام مسئوليم و اين مسئوليت بيش از هر چيز در حوزه فرهنگي است، گفت: البته ما بر اين باوريم که تحقق بخشيدن به همه ظرفيتهاي صنعت گردشگري در ميان جوامع مسلمان، ضمن احياء، ترويج و باورسازي بسياري از داشتههاي فرهنگي و ملل و دول اسلامي، اسباب رشد کمنظير اقتصادي را در اين جوامع فراهم ساخته و يکي از مهمترين نقشها را براي مقابله با پديده خطرناک بيکاري در اين جوامع ايفاء خواهد کرد.
بقايي بيان داشت: ما اميد داريم که اجلاس پيش رو بتواند نقطه عطفي در تحقق افزايش سهم کشورهاي اسلامي از بازار بزرگ گردشگران مسلمان بوده و زمينه همکاريهاي چند بعدي و البته پايدار ميان کشورهاي اسلامي را ميسر سازد.
/115
انتهای پیام/