عمارت تاريخي  مفخم ميزبان بازارچه دائمي صنايع دستي مي‌شود

علي عابدي بابيان اين‌که \"عمارت مفخم\" بزرگترين و شاخص‌ترين اثر معماري دوره قاجار در خراسان شمالي است ،‌ به ميراث آريا (chtn) گفت: با راه اندازي جمعه بازار صنايع دستي اين اثر ارزشمند از جمعه 12 آذر ماه ميزبان هنرورزان و هنردوستان استان خواهد بود.

وي افزود : اين اقدام با هدف حمايت از صنعتگران و هنرمندان استان صورت گرفته و طي آن فضاي رواق‌هاي عمارت تاريخي مفخم براي ارائه وفروش صنايع دستي بومي استان مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرند.

عابدي گفت : درحال حاضر معاونت صنايع دستي استان به عنوان مجري آماده سازي و تجهيز جمعه بازار را پيگيري خواهد کرد اما با آغاز جمعه بازار مباحث اجرايي نيز به اتحاديه صنايع دستي وتعاوني‌هاي مربوطه واگذار خواهدشد.

اين مقام مسؤول گفت : درمرحله آغازين، هنرمندان خراسان شمالي در 20 غرفه تنها به فروش محصولات خود مي‌پردازند اما در نظر داريم از هفته‌هاي آينده مراحل توليد صنايع دستي را به طور زنده نمايش دهيم.

گفتني است عمارت مفخم در دوره قاجار همراه با بناهاي ديگري از جمله آيينه‌خانه، کلاه فرنگي، حوضخانه و سردر در باغ بزرگي قرار داشته که مجموعه \"دارالحکومه مفخم\" را تشکيل مي‌داده‌اند.

بناي عمارت در دهه ‪ ۱۳۰۰‬هجري قمري، همزمان با دوره حکومت ناصرالدين شاه به دستور \"يارمحمدخان شادلو\" معروف به \"سردار مفخم\" ساخته شده و محل سکونت خانواده وي و پذيرايي از ميهمانان دولتي و رجال سياسي بوده است.

معروف است که نقشه ساختماني عمارت به دست ميرزامهدي‌خان شقاقي، نخستين استاد معماران ايراني تعليم يافته در فرنگ که معماري مدرسه شهيد مطهري تهران از جمله کارهاي او است، طراحي شده است.

بناي عمارت در دو طبقه و به ابعاد تقريبي ‪ ۵۰‬ در ‪ ۲۳‬متر و به ارتفاع حدود ‪ ۹‬متر ساخته شده و در مجموع ‪ ۳۴‬ اتاق و دو تالار بزرگ دارد که زماني با آيينه‌کاري، کاشيکاري و گچبري تزيين شده بود./122

انتهای پیام/

کد خبر 138909077