فريبا سعيدي با تاکيد براينکه همه باستانشناسان ايران بايد از مراحل مختلف کارشان مستند تهيه کنند، گفت: لازم است که باستانشناسان ايراني اهميت بيشتري براي اين مورد قائل شوند و تلاشها و فعاليتهاي خود را حين پيشرفت پروژه فيلم برداري کنند، نه به اين منظور که فيلمي مستند از آن تهيه کنند، بلکه بيشتر به اين منظور که از تلاشهاي خود سندي مستند و قابل ارائه داشته باشند.
مدير پايگاه ميراث جهاني ميدان امام(ره) با بيان اينکه فيلمبرداري ميداني حين کاوش به واسطه جذابيتهايش، دامنه مخاطب وسيع تري را به خود اختصاص ميدهد، گفت: فيلمبرداري ميداني حين کاوش به اين دليل کانون فراگيرتري دارد که موجب ميشود افرادي که کمتر اهل مطالعه و پژوهش هستند، با مشاهده فيلمها و مستندنگاريها دريافتهاي مفيدي از مراحل کار گروههاي باستانشناسي کسب کنند.
وي گفت: اين مستندنگاريها بي ترديد تاثير زيادي در افزايش شناخت عمومي جامعه و ميزان آشنايي توده مردم با اين حوزه دارد. ضمن آنکه تماشاي اين مستندها موجب ميشود تا تصوري که مردم از باستانشناسي دارند و آن را به مثابه ماجراجويي و گنج يابي ميدانند، از بين برود و به اين ترتيب با دنياي علمي و کارشناسانه باستانشناسي آشنا شوند.
سعيدي همچنين با اعلام اينکه ارائه رشته يا شاخه اي با عنوان باستانشناسي زير آب در ميان رشتهها و شاخههاي باستانشناسي در کشور ضروري است، گفت: نبايد انتظار داشت که با برگزاري يک جشنواره که به نمايش فيلمهاي مستند باستانشناسي ميپردازد، تمامي اهداف ما به نتيجه برسد. به نظر ميرسد که در اين حوزه نياز به کار عميقتري وجود دارد تا به مرور شاهد رشد کيفي و کمي در حوزه باستانشناسي ايران باشيم.
وي در ادامه صحبت هايش با اشاره به تلاشها و فعاليتهاي مستمر باستان شنان ايراني و موفقيتهاي آنها در اين زمينه گفت: خوشبختانه در سالهاي اخير شاهد رشد باستانشناسي در کشور به لحاظ علمي و نظري هستيم و اميدواريم که با همت مسئولين اين حوزه و حمايتهاي آنها، تکنولوژي مورد نياز در اين زمينه را بيشتر در اختيار بگيريم./122
انتهای پیام/