عليرضا رازقي با اشاره به اينکه کتيبه مذکور در مجاورت ضلع جنوب غربي واقع شده، ادامه داد: تاکنون هيچ کارگاهي براي مرمت اين کتيبه فعال نشده است.
اين مقام مسوول طول کتيبه ارزشمند گنبد سلطانيه را 10 متر اعلام کرد و افزود: عرض اين کتيبه سه متر و 20 سانتي متر است.
مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه اضافه کرد: کارگاه در ارتفاع 23 تا 48 متري مستقر شده و هم اکنون در حال تجهيز و بالا بردن ضريب ايمني آن هستيم.
وي از پروانه عسگري به عنوان مدير اين کارگاه مرمتي نام برد و تصريح کرد: علاوه بر مرمت ضلع جنوب غربي داخلي گنبد پوسته بيروني آن نيز مرمت مي شود.
رازقي با بيان اينکه قصد داريم پروژه مرمت درون و بيرون ضلع جنوب غربي را به صورت همزمان انجام دهيم، افزود: با توجه به اينکه کارگاه مرمتي کتيبه در مسير ورودي گنبد واقع شده از اول دي ماه سال جاري اين مسير نيز به ضلع شمالي تغيير ميکند.
مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه يادآور شد: اين اقدام با هدف ايجاد ايمني براي بازديدکنندگان گنبد سلطانيه انجام ميشود.
وي افزود: پس از اتمام اين کارگاه مرمتي داربست هايي که بيش از 40 سال پيش در اين فضا نصب شده اند نيز جمع آوري مي شود.
مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه در پايان خاطر نشان کرد: فعاليت کارگاه مرمت شاخص ترين کتيبه اين ميراث جهاني پيش از فرا رسيدن 24 تيرماه سال 90؛ سالروز جهاني شدن گنبد سلطانيه پايان مي يابد.
خاطرنشان ميشود؛گنبد سلطانيه بزرگترين گنبد آجري جهان و مقبرهٔ اُلجايتو است که در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ در شهر سلطانيه (پايتخت ايلخانيان) ساخته شد و از آثار مهم معماري پارسي و اسلامي به شمار ميرود.
گنبد سلطانيه در شهر سلطانيه قرار دارد و در فهرست آثار ميراث جهاني به ثبت رسيده است و شامل سه بخش اصلي ورودي، تربتخانه و سردابهاست.
112/
انتهای پیام/