اسدالله عليزاده اضافه کرد: در اين نشست به منظور بهرهمندي از نظرات کارشناسان اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مقرر شد تفاهمنامهاي براي اجراي طرح مرمت و حفاظت از جداره بيروني بناي تاريخي ستاد لشگر، ساماندهي، تجهيز و تبديل اين مکان به موزه جنگ استان، تدوين و پس از تصويب به مرحله اجرا درآيد.
وي با اشاره به تخليه پادگان وسط شهر و همچنين اين بنا در آينده نزديک، از جمله عمليات مرمت مورد نياز اين بنا به مرمت بخشي از جداره، سقف شيرواني و سازه چوبي پشت بام بنا به دليل نفوذ رطوبت، جداره بيروني، مرمت موضعي بخشي از فضاهاي داخلي بنا و نورپردازي اشاره کرد.
اين مقام مسوول بناي تاريخي ستاد لشگر 64 اروميه را دو طبقه با شماره ثبت ملي 2763 توصيف کرد که در دوره پهلوي اول در ميدان انقلاب به عنوان يک ميدان حکومتي ساخته شده است.
وي با بيان اينکه ميدان انقلاب اروميه(ميدان تاريخي ايالت) جزء سه ميدان تاريخي کشور است، دو ميدان تاريخي کشور را ميدان حسن آباد تهران و ميدان هگمتانه همدان برشمرد.
عليزاده ميدان انقلاب را يک ميدان حکومتي معرفي کرد که چهار بناي نظميه(شهرباني)، ساختمان بلديه(شهرداري) و بناي نظاميه مربوط به دوره پهلوي اول و بناي عدليه(دادگستري) مربوط به دوره پهلوي دوم در پيرامون اين ميدان بنا شده است.
وي يادآور شد: بناي نظميه توسط اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان آذربايجان غربي تملک شده و هم اکنون اين اداره کل در اين بنا مستقر است.
/119
انتهای پیام/