فصل پاياني طرح مرمت حمام بيگ آذربايجان غربي فرا رسيد

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب گفت: آسيب شناسي و طرح مرمت حمام بيگ جوان قره ضياءالدين شامل شناخت جغرافيايي، تاريخي، معماري، تصاوير و مدارک معماري اثر، آسيب شناسي وضع موجود و طرح تقرب به درمان است.

وحيد بوستان احمدي از جمله اقدامات مرمتي مورد نياز به سبک سازي سقف شامل برداشتن لايه‌هاي فرسوده کاهگل و خاک آوار تا رسيدن به تاق اصلي، تراشيدن اندود کاهگل ديوارهاي خارجي و اندود آهکي بدنه داخلي، تخريب بخش‌هاي آسيب ديده در بدنه‌ها و تاق‌ها اشاره کرد.

وي تخريب کف فرسوده درون فضاهاي حمام، تفکيک مصالح قابل استفاده از درون خاک آوار موجود در فضاها، تخريب پوشش گربه روهاي موجود در درون گرمخانه، تهيه مصالح و اجراي درپوش بتوني با بتون مسلح به عيار 300 براي گربه روها و نصب آن‌ها و تميز کردن و مرمت جداره‌هاي گربه روها را از ديگر اقدامات مرمتي عنوان کرد.

اين مقام مسوول با اشاره به تهيه مصالح و بازسازي تاق‌هاي تخريب شده و دوخت و دوز تاق‌هاي آسيب ديده با آجر ختايي، افزود: تمام تاق‌ها با دوغاب عسلي گچ آرمه شده با توري مرغي استحکام بخشي مي‌شوند.

وي با بيان اين‌که تهيه مصالح و اجراي آجر فرش با آجر ختايي و ملات ماسه و سيمان انجام مي‌شود، گفت: همچنين تهيه و ساخت در و پنجره چوبي با چوب گردو و روغن کاري شده با روغن برزک و بند کشي تمام بدنه‌هاي داخلي و خارجي با سيمان پرتلند تيپ دو و پودر سنگ پيش بيني شده است.

احمدي با اشاره به اين‌که تهيه، ساخت و نصب نورگير با پروفيل توخالي آهني در دستور کار قرار دارد، يادآور شد: دوخت و دوز بدنه‌هاي سنگي و آجري در مناطق مورد نياز انجام خواهد شد.

به گفته معاون ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي، براساس معماري بنا و بررسي‌هاي به عمل آمده، قدمت اين اثر تاريخي اواخر دوره قاجار يا اوايل پهلوي تخمين زده مي‌شود.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 138910098