بهرام رضايي اعتبارات جاري سال گذشته را يک و نيم ميليارد تومان و در سال جاري يک ميليارد و 600ميليون تومان عنوان کرد و گفت: در حوزه اعتبارات عمراني در سال گذشته هشت ميليارد و 800ميليون و در سال جاري، 6 ميليارد و 300تومان از مجموعه اعتبارات ملي صرف حوزه ميراث فرهنگي و سرمايه گذاري شده است.
وي اضافه کرد: ميراث فرهنگي استان يزد از ويژگيهاي منحصر به فردي برخوردار است که با ويژگيهاي اقليمي خاص و مردمان سخت کوش و تلاش گر در تعامل با طبيعت توانسته آثار ويژهاي را خلق کنند.
اين مقام مسوول از انجام عمليات مرمت 251 اثر تاريخي در يک سال گذشته و يک هزار و 90 اثر تاريخي در چهار سال گذشته با مشارکت مردم، مالکان و دولت خبر داد و گفت: پرونده نزديک به 100خانه تاريخي با عنوان احياي خانههاي تاريخي به معاونت ميراث فرهنگي کشور ارسال شده است.
وي افزود : از ميان يک هزار و 483 اثر ثبت شده يزد ، يک هزار و 460 اثر غيرمنقول، هفت اثر طبيعي چون سروابرکوه، پنج اثر منقول و شش مورد به آثارناملموس متعلق است.
رضايي با اشاره به نامزد شدن دو باغ ايراني دولت آباد و پهلوان پور و دو مسجد فحرج و مسجد جامع کوير يزد براي ثبت در فهرست ميراث جهاني، بيان داشت: مهمترين مصوبات استان يزد مربوط به سفرمقام معظم رهبري به ويژه در حوزه ميراث فرهنگي بود که 10ميليارد تومان در سال 87-88 اعتبار اختصاص يافت.
وي با بيان اينکه چهار موزه در طول چهار سال گذشته راه اندازي شده است، گفت: راه اندازي 10 موزه نيز در دستور کار قرار دارد.
مدير کل اداره ميراث فرهنگي استان يزد از ديگر اقدامان به آموزش و تجهيز کارگاههاي هنرآموزان و صنعتگران صنايع دستي براي جلوگيري از منسوخ شدن رشته هاي صنايع دستي و احياي رشته هاي بومي از جمله ترمه بافي و کاربافي اشاره کرد و بيان داشت: همچنين رشتههاي دارايي، ترمه يزد، زيلو ميبد، منبت و نمدمالي ابرکوه مستندسازي شدهاند.
وي متوسط رشد سالانه اشتغال را 10درصد در سنوات اخير به رقم يک هزار و 852 در مجموع بيان کرد و افزود: در شش ماهه نخست سال جاري 154هنرجو دورههاي آموزش صنايع دستي را سپري و کارت شناسايي دريافت کردهاند.
رضايي با اشاره به ساماندهي سه رشته اصيل اين منطقه چون زيورآلات، کار با چوب و بافته هاي داري، خاطرنشان کرد: 295هنرمند به منظور دريافت گواهي مهارت براي بهره مندي از تسهيلات تأمين اجتماعي به سازمان فني و حرفه اي معرفي شدهاند.
رضايي به تهيه و توليد بيش از يک ميليون و 500هزار نسخه اقلام فرهنگي در سال گذشته و 355هزار215 نسخه اقلام فرهنگي در سال جاري اشاره کرد.
وي آمار گردشگران داخلي در سال 88 را 223هزار و 534 نفر و گردشگران خارجي را دو هزارو 758 نفر در سال گذشته مطرح کرد .
اين مقام مسوول ورود گردشگر به استان يزد را در ايام نوروز امسال را پنج ميليون و 64هزار و 501 نفر و در ايام نوروز سال گذشته را سه ميليون و 317هزار و 696 نفر بيان کرد و يادآور شد: ورود گردشگران داخلي و خارجي نسبت به سال گذشته رشد 35 درصدي داشته است.
وي با اشاره به تهيه و پخش بيش از 30ساعت فيلم معرفي جاذبههاي استان از شبکههاي مختلف داخلي و برون مرزي، بيان داشت: 44منطقه گردشگري، 50 روستاي هدف گردشگري، سه شهر نمونه گردشگري و 44مجموعه اقامتي در قالب مصوبات رييس جمهور در دور اول و دوم مصوب شده است./119
انتهای پیام/