بيرانوند با مهم خواندن نقش پژوهش و تحقيق افزود: امروزه داشتن اطلاعات صحيح و جامع ميتواند بازويي قوي براي تصميمگيري مديران بوده و پژوهش و تحقيق در زمينههاي مختلف اين اجازه را ميدهد تا با انتخاب بهترين شيوه مطلوبترين روش را براي اجرا، تعيين و به نتيجه موثر آن اطمينان داشت.
وي همچنين با اشاره به قدمت تاريخي اين بنا براي تشکيل انجمن مطالعاتي تاريخ اظهار داشت: بناي مقبره حمدالله مستوفي يادگار دوره ايلخاني بوده و در يک محله تاريخي در شهر قزوين قرار دارد که علاوه بر جايگاه تاريخي، شخصيت مهم تاريخي را که از شهرت جهاني برخوردار است در خود جاي داده و ميتواند مکاني ويژه براي مطالعات تاريخي باشد و علاقمندان به تاريخ و فرهنگ قزوين را به پژوهش و جمعآوري اطلاعات دعوت کند.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قزوين ارتباطات علمي با مراکز تحقيقاتي کشور و دانشگاههاي مختلف را با اين مرکز در زمينههاي تاريخ و جغرافيا مهم دانست و تصريحکرد: در تحقيق و مطالعاتي که در اين انجمن انجام خواهد شد، استفاده از نظريات و تجربههاي اساتيد تاريخ و جغرافيا و همراهي با مراکز علمي کشور و جامعه دانشگاهي ميتواند اين مرکز را به مکاني علمي قوي تبديل کند که در سطوح مختلف تاثير گذار باشد.
مقبره حمدا… مستوفي نويسنده و تاريخنگار معروف سده هشتم ( تولد 680- وفات حدود 750) و مؤلف تاريخ گزيده، نزهةالقلوب و ظفرنامه از آثار دوره ايلخاني است. مزار وي در محله ملکآباد قزوين، در سردابي واقع شده که روي آن بنايي به شکل مربع ساختهاند که پيش از گنبد به هشت ضلعي مبدل شده و دور تا دور آن مقرنسکاري است. گنبد فيروزهاي مخروطي آن و کتيبهاي که به خط ثلث به معرفي پدران و آثار مستوفي اشاره شده اين بقعه را از ساير آثار تاريخي شهر ممتاز کرده است.
/115
انتهای پیام/