به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از وب‌دا مسوول برنامه پيشگيري و کنترل بيماري هاي عضلاني استخواني وزارت بهداشت گفت: مرحله سوم طرح جامع پيشگيري، تشخيص و درمان پوکي استخوان در کشور با انتخاب شهرستان‌هاي سنندج و اراک براي تکميل اطلاعات شيوع کشوري کاهش توده استخواني و کمبود ويتامين «د» آغاز شد.

مرجان قطبي ادامه داد: در اين طرح که به صورت مشترک توسط واحد بيماري‌هاي غيرواگير معاونت بهداشت و شبکه کشوري تحقيقات استئوپروز پژوهشکده علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران و با همکاري دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کردستان و مرکزي در حال انجام است، 2100 نفر از افراد بالاي 20 سال از نظر عوامل خطر بروز پوکي استخوان، وضعيت تراکم استخواني و ويتامين «د» مورد بررسي قرار خواهند گرفت.

وي اضافه کرد: براساس نتايج حاصل از دو مرحله قبلي اين مطالعه که در شهرهاي تهران، شيراز، تبريز، بوشهر و مشهد و سپس ساري و يزد انجام شد ، به‌طورکلي70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالاي 50 سال در ايران به نوعي دچار پوکي استخوان يا ضعف استخوان بوده اند.

مسوول برنامه پيشگيري و کنترل بيماري هاي عضلاني استخواني وزارت بهداشت اظهارداشت: پوکي استخوان در ناحيه گردن، استخوان و ران حدوداً در 1% افراد جامعه ديده شده ولي در گروه‌هاي سني بالاتر افزايش مي يابد،‌ به‌طوري که در سنين بالاي 60 سال به حدود يک چهارم افراد مي رسد.

قطبي ادامه داد: با توجه به اهميت و بار بيماري پوکي استخوان که بروز آن به عنوان شايع ترين بيماري متابوليک استخوان وابسته به عوامل خطر قابل پيشگيري است، برنامه‌ مداخله‌اي براي پيشگيري از بروز بيماري و جلوگيري از عوارض آن براساس نتايجي که از مطالعه تکميلي حاضر حاصل خواهد شد، در دست تدوين است که براي اجرا در مرحله آزمايشي آماده خواهد شد. اين برنامه به کاهش ميزان شکستگي‌هاي ناشي از پوکي استخوان؛ کاهش مرگ و هزينه هاي اقتصادي مربوط به درمان آن‌ها و افزايش بهره‌وري در سالمندي منجر خواهد شد.

گفتني است: پيشگيري از اين بيماري، با نهادينه کردن شيوه زندگي سالم در نوجواني (تغذيه مناسب،‌ فعاليت بدني متناسب و عدم مصرف دخانيات) موجب دستيابي به حداکثر توده استخواني در دوران جواني، شادابي در ميانسالي و حفظ و ارتقاي کيفيت زندگي در سالمندي خواهد شد که در نهايت منجر به بهبود کيفي سلامت اجتماعي مي‌شود./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389112535