با اين وجود گالريهاي موزه، به رغم تمام روزهاي عادي که مملو از جمعيت بوده است، روز يکشنبه خالي از بازديد کنندگان و گردشگراني بود که همچنان تحت تاثير موج ناآراميها، نزديک به آن نشده بودند.
طارق الاوادي، مدير موزه قاهره گفت: بازگشايي موزه، اهميت فوق العادهاي داشت زيرا با اين کار خط بطلاني بر تمام شايعهها و اکاذيبي همچون، دزديده شدن نقاب توت آنخ آمون يا به يغما رفتن گنجينههاي موزه کشيده شد و فرصتي براي مردم و علاقمندان به وجود آمد تا تمام اين آثار را با چشمهاي خود تماشا کنند.
اخبار مربوط به سرقت از موزه در مدت زمان نا آراميها و در روزهاي سقوط رژيم مبارک، سطح وسيعي را پوشش داده و تخمين و فرضيههاي فراواني در خصوص ميزان خسارات وارده بر آثار موزه قاهره عنوان شده بود.
زاهي هاواس، وزير عتيقه جات مصر نيز اگرچه در اکثر آثار موجود در موزه را سالم عنوان کرد اما بعدها در وب لاگ خود از تخريب 18 شي ارزشمند و مفقود شدن آنها در اغتشاشات بيست و هستم ژانويه سخن راند.
در بين آثار به سرقت رفته، اشيا ارزشمندي همچون يک مجسمه مطلاي چوبي مربوط به توت آنخ آمون و مجسمهاي سنگي از الهه آخن آتن قرار داشت که به گفته وزير عتيقه جات بعدها در سطل زبالهاي، خارج از موزه کشف شدند.
وي همنچين اعلام کرده بود مقبرههاي سقاره و ابوسير و انبارهايي در سقاره و دانشگاه قاهره به همراه ديگر مناطق تخريب شده بودند.
با اين وجود، پس از بازگشايي مججد موزه و مناطق تاريخي، نگراني حاکم در رابطه با آينده اين آثار از بين رفت و مصر بارديگر فرصتي را براي ميزباني از گردشگران به دست آورد./109
انتهای پیام/