فقر نظري و عملي کشور در زمينه گردشگري

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين همايش ابراهيمباي سلامي رييس انجمن علمي گردشگري ايران با اشاره به ضرورت هاي تشکيل اين انجمن گفت: در زمينه گردشگري در ايران به ميزان بسيار کمي علم داريم و حتي از علم موجود در دنيا هم استفاده نمي کنيم يا نمي خواهيم استفاده کنيم يا نمي توانيم استفاده کنيم. درخصوص گردشگري دچار فقر نظري و عملي هستيم.

وي افزود: اگر جامعه علمي اعم از اساتيد، دانشجويان و صاحبنظران در قالب يک نهاد معتبر علمي که نمونه ايده آل انجمن علمي گردشگري ايران است متشـــکل شوند تاثيرگذاري بر سياست هـا و برنامه هاي کلان کشور ميسـر و زمينه توسعه صنعت گردشگري فراهــم مي شود.

رييس انجمن علمي گردشگري ايران با بيان اينکه اگر مجامع دانشگاهي ما درخصوص گردشـگري فعاليت مي کنند و تحول معنــاداري اتفاق نمي افتد بايد اعتبار پاراديم هاي علمي موجود و ماهيت اين فعاليت ها را مورد شک و نقد قرار داد ، خاطر نشان کرد: لازم است با طرح مسائل اساسي در حوزه گردشگري و انجام پژوهش هاي جديد زمينه تحول در صنعت گردشگري و مؤلفه اصلي آن فراهم شود تا از کارکردهاي اصلي اين صنعت که عبارت از درآمدزدايي، اشتغال آفريني، فقرزدايي، عدالت گستري و پايداري است حداکثر بهره برداري براي توسعه و رفاه جامعه صورت گيرد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه تهران با انتقاد از بي توجهي به فرصت ها ومنابع گردشگري در ايران تاکيد کرد: در صورت پرداختــن به آنها مي توان جاذبه هاي توريستي منحصر به فردي را خلق کردچرا که عدم وجود رويکردهاي علمي در سياستگذاري ها و تصميم گيري ها و عدم ارايه برنامه هاي مبتني بر معيارهاي علمي و کارشناسي موجب شده است تا درآمد حاصله از صنعت گردشگري در ايران کمتر از يک دهم درصد برآورد گردد .

ابراهيمباي سلامي افزود: فضاي کسب کار مناسب در زمينه گردشگري شرايط مناسبي ندارد و اين واقعيت تلخ و خلاف انتظار مبنا و محور اصلي مسأله شناسي صنعت توريسم در ايران است.

در اين همايش همچنين، محمد حسين ايماني خوشخو مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران با تاکيد بر نگاه نادرست به موضوع گردشگري در کشور مهمترين هدف انجمن علمي گردشگري را بازيابي مسائل مر بوط به گردشگري با کمک گرفتن از همه صاحب نظران و انديشمندان دانست.

وي ادامه داد: از اين پس، دانشمندان گردشگري پايگاه ثابتي به نام انجمن علمي گردشگري دارند و اين صنعت از يک اتکاي علمي برخوردار است. ما در آينده، مي‌توانيم تصميم‌گيران کشور را راهنمايي علمي کنيم و اين اتفاق مبارکي است که هرچند دير آغاز شده، ولي مي‌توانيم گذشته را با آن جبران کنيم.

مدير عامل انجمن علمي گردشگري ايران با اشاره به آغاز به کار انجمن علمي گردشگري ايران از روز جهاني فلسفه گفت: در اين همايش جايگاه گردشگري ايران را براي 100 فيلسوف جهاني تبيين کرديم و در ادامه قرار است، براي سال آينده طرح گردهمايي بزرگ گردشگران آ‌سيايي را اجرا کنيم.

وي افزود: حتي در کشورهاي پيشرفته درباره اين صنعت اين نگراني وجود دارد که مقوله گردشگري از فلسفه‌ي اصلي‌اش دور شود و آن جابه جايي انسان و آشنايي با محيط‌هاي جديد و آشنايي با فرهنگ‌هاي جديد و در نتيجه گردشگري به معناي تجديد قواي روحي و جسمي صورت نگيرد.

ايماني خوشخو خاطرنشان کرد: اگر کسي در مقوله فلسفه گردشگري جست و جو کند در فضاي علمي بين‌الملل هم حجم مقالات علمي ارائه شده در اين باب کم است و شايد در يکي دو سال اخير اين مسئله مورد توجه قرار گرفته. يونسکو هم مايل است در اين مقوله خيلي بيش از گذشته وارد شود.

محمد تقي رهنمايي عضو هيات علمي دانشگاه تهران با بيان اينکه ماهيت علمي گردشگري در کنار ماهيت حرفه اي ان به تازگي در ايران مورد توجه قرار گرفته است تصريح کرد: گشايش گروه هاي آموزشي در دانشگاه هاي کشور، نشان از پويايي علمي اين رشته دارد و برماست که اين فعاليت و ماهيت علمي آنرا درمسير درست هدايت کنيم.

عضو هيات مديره انجمن علمي گردشگري ايران با بيان اينکه گردشگري امروز بزرگترين نهضت جهاني است که بشريت با اتفاق نظر براي خود انتخاب کرده است.خاطرنشان کرد: اين نهضت جهاني را بايد جدي گرفت و نبايد تنها نظاره گر بود بايد ديد که چرا مردم دنيا به سفر مي روند. جواب به همين سوال يک جواب علمي است.

رهنمايي با بيان اينکه انجمن علمي گردشگري مي تواند بستر ساز هدايت درست مسير جريان علمي گردشگري در کشور باشد خاطر نشان کرد: گروه هاي آموزشي مرتبط با امر گردشگري در دانشگاه هاي کشور با همکاري انجمن علمي گردشگري نسبت به تحول پژوهشي در کشور اقدام ورزند.

رهنمايي با اشاره به چاپ نخستين مجله علمي و پژوهشي گردشگري در کشور توسط انجمن علمي گردشگري گفت: انجمن علمي گردشگري اين آمادگي را دارد که نسبت به چاپ مقالات علمي وپژوهشي همه صاحب نظران مرتبط با امر گردشگري اقدام ورزد.

در اين همايش همچنين دکتر محمود ضيايي مدير گروه جهانگردي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينکه مهمترين رسالت انجمن علمي گردشگري آن است که تمام ظرفيت و سرمايه علمي و تجربي خود را بکار گيرد تا مديريت دانش محور را در همه حوزه هاي گردشگري ساري و جاري سازد. تاکيد کرد: نظارت بر توسعه کمي و کيفي گروه هاي آموزشي گردشگري کشور از ديگر رسالت هاي تعريف شده براي انجمن علمي گردشگري ايران ست.

عضو هيات مديره انجمن علمي گردشگري ايران با تاکيد براينکه همه جانبه نگري، آينده نگري و سيستماتيک بودن از مهمترين مشخصه هاي رويکردهاي نوين مديريت گردشگري هستند خاطرنشان کرد:.عملياتي نمودن رويکرد مديريت دانش محور در صنعت گردشگري قبل از هر چيز مستلزم بسط دايره معرفت شناسي گردشگري کشور است.

در اين همايش همچنين عزت الله عزتي مدير گروه جغرافيا دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم وتحقيقات گفت:براي نخستين بار دوره کارشناسي ارشد و دکتراي گردشگري در واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد راه اندازي مي شود که فراخوان آن به زودي براي دانشجويان منتشر خواهد شد .

/104







انتهای پیام/

کد خبر 1389120612