مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: تعيين حريم ابنيه تاريخي مدتها است در دستور کار اين اداره کل قرار گرفته است و در سال آينده نيز پيگيري ميشود تا بتوانيم مقدمات معرفي و حفظ بهتر اين آثار را فراهم کنيم.
وي افزود: آثار به ثبت رسيده در فهرست آثار ملي کشور به شکل کلي مورد حفاظت اداره کل ميراث فرهنگي استان هستند اما پس از تعيين حريم، امکان حافظت از آنها به سطح بالاتري ارتقا پيدا ميکنند.
محمدي با تأکيد بر توجه ويژه به موضوع تعيين حريم آثار تاريخي افزود: به جز اتمام مراحل مربوط به تعيين حريم تعدادي از ابنيه تاريخي استان، در حال حاضر اقدامات لازم براي تعيين حريم يکصد بناي شاخص و ارزشمند ديگر انجام گرفته است و اين مساله نشان دهنده عزمي جدي براي حفاظت و صيانت آثار تاريخي به عنوان ميراث گرانبها و ارزشمند کشور است.
وي با اشاره به کارکردها و اهميت مقوله تعيين حريم ابنيه افزود: با اين راهکار امکان تجاوز به حريم بناها و آثار تاريخي به حداقل رسيده ضمن اينکه حد و حدود تصرف اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان به خوبي مشخص ميشود.
اين مقام مسوول با اشاره به ابنيه تعيين حريم شده در اين مدت گفت: مسجد حمام احمدآباد بناب، بازار اهر، مسجد ميدان بناب، مسجد جامع اهر، بقعه سيد تبريز، خانه پروين اعتصامي و بازار حرمخانه از جمله آثاري است که تعيين حريم آنها در انجام شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: از سال 1310 همزمان با تصويب قانون ميراث فرهنگي تاکنون در شهرستانهاي مختلف استان آذربايجان شرقي يک هزار و 800 اثر فرهنگي و تاريخي در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است./111
انتهای پیام/