مريم فدايي افزود : موزه صنايع دستي در راستاي فعاليتهاي تحقيقي وآموزشي خود منطبق با هويت اشياي موجود، انگيزه احياي مجدد اين رشته هنري صنايع دستي را ملاک برنامه نمايشگاهي خود قرار داده است تا با ترغيب عموم به استفاده از آن به يکي از راهکارهاي بحث معرفي وآموزش اين هنر به مخاطبين و دفاع از هويت هنري آن اقدام کند.
وي با اشاره به اهداف برپايي اين نمايشگاه ،تصريح کرد : در اين راستا اهدافي مانند حمايت از هنرمندان دوره بعد از انقلاب اسلامي ، نمايش فرهنگ و هنر ايران دوره معاصر با جلوه گري دست بافتههاي صنايع دستي، احيا و ترويج رشته هنر سنتي باتيک و کلاغهاي و ترغيب عموم به استفاده آن ، ارتباط بين نقش و طرح صنايع دستي توسط يک گروه رشته صنايع دستي از دوره پهلوي تا بعد از انقلاب اسلامي مورد توجه قرار گرفت
فدايي افزود : بخش مهم اين فعاليت دعوت از استاد هنرمند چاپ باتيک ، تحقيق و بررسي بر نوع نقوش و طرح هاي 50 سال پيش تا کنون، نمونه سازي از اشياي کاربردي سنتي ايران از سال 42 تا سال 72 مانند البسه ، (روسري – کفش و کيف ... ) با استفاده از نقش ها و طرح هاي تاريخي در دوره معاصر از پهلوي تا بعد از انقلاب اسلامي است .
گفتني است استاد مهدي خاويان مدرس و کارشناس عالي دانشگاه الزهرا با 20 سال سابقه کار در زمينه چاپ باتيک و ديگر هنرهاي پارچه است .
وي شاگر استاد حسين گنجينه از پيش کسوتان هنر کلاغهاي و چاپ باتيک ايران بوده و تاکنون کارشناسان متعددي را در دانشگاههاي هنري ايران در اين زمينه تربيت کرده است. استاد خاويان نه تنها در زمينه هنر نقاشي روي پارچه ، چاپ هاي سنتي و سيلک فعاليت دارد بلکه در ساخت آثار چوبي بسياري در رشته معرق – گره و برپايي نمايشگاههاي متعدد در ايران و کشورهاي حوزه خليج فارس نيز فعاليت داشته است .
اين نمايشگاه در روز دوشنبه 23 اسفند ماه ساعت 11 صبح گشايش يافته و تا 20 فروردين ماه ادامه دارد و علاقمندان به اين هنر اصيل ميتوانند براي بازديد از اين نمايشگاه در روزهاي ياد شده به موزه صنايع دستي معاصر در مجموعه سعدآباد مراجعه کنند./122
انتهای پیام/