زاهي هاواس، اتهامات وارده به خود را بي اساس خواند

به گزارش ميراث آريا(Chtn)،‌‌ زاهي هاواس که با سايت خبري الاهرام مصر گفتگو مي‌کرد، افزود: از سال 2002 که مسووليت رياست شوراي عالي عتيقه جات به وي محول شده است،‌ تمام تلاش خود را براي حمايت و حفاظت از مناطق تاريخي و باستاني مصر و توسعه مهارت‌هاي باستان‌شناسان و ارتقا معيشت و رفاه آنها انجام داده است.

وي ادامه داد، در اين مدت، 47 انبار مجهز براي نگهداري از آثار عتيقه در مناطق مختلف باستاني کشور احداث شد که تمامي آنها داراي سيستم‌هاي هشدار دهنده و کنترل و نظارت از راه دور بوده اند.

هواس با اشاره به استخدام هشت هزار نيروي امنيتي حرفه‌اي خاطر نشان کرد، تعداد زيادي از کارشناسان عتيقه در دوره تصدي وي در اين سازمان استخدام شده و در تمام فرودگاه‌ها و بنادر اين کشور براي گسترش ضريب امنيتي و محدود کردن قاچاق آثار باستاني گمارده شدند.

وي با بيان اينکه همواره با پارلمان اين کشور به منظور تصويب قوانين جديدي جهت افزايش مجازات و جرايم قاچاق عتيقه جات در جدل بوده، حادثه سرقت از انبار عتيقه جات منطقه زگازيگ را در دوره مسووليت خود تکذيب کرده و آنرا مرتبط با دوره پيش از رياست خود دانست.

لازم به ذکر است، اين باستان‌شناس پرسابقه مصري همچنين ديگر اتهامات مربوط به خود در خصوص همکاري غير قانوني با مجله نشنال جئوگرافي در مساله اسکن کردن مقبره توت آنخ آمون را رد کرده و تمام اين اقدامات را براساس چهارچوب قوانين سازماني اعلام کرد.

گفتني است، در روزهاي اخير و پس از فروکش کردن نسبي موج انقلاب مردمي مصر، بسياري براي پاسخگويي به پرسش‌هاي جامعه جهاني باستان‌شناسان نسبت به سرنوشت آثار تاريخي به سرقت رفته ، انگشت اتهام را به سمت رييس شوراي عالي عتيقه جات مصر در دوران رييس جمهور مخلوع اين کشور گرفته اند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389122343