وي اين محوطه را از جمله معدود محوطههاي پيش از هخامنشي در شمال غربي ايران دانست و گفت: در ميان اين محوطه قلعه تاريخي زيويه واقع است که زيربنايي حدود 80 هزار متر مربع دارد و به 3 هزار سال قبل مربوط ميشود.
مدير اين پايگاه ميراث فرهنگي ادامه داد: اهميت حفظ اين محوطه تاريخي که قدمتي قابل توجه دارد زمينه ساز برنامههاي مختلفي در قالب حفاظت بر مبناي اصل نگه داري شد.
حسيني از پاکسازي عمومي محوطه به عنوان مرحله اول اين عمليات ياد کرد و بيان داشت: همچنين در مرحله دوم عمليات تثبيت و ماهيچه بندي ديوارهها انجام شد.
اين مقام مسوول اضافه کرد: در محوطه زيويه به علت شيب زياد تپه و همچنين حرکات و جابجايي بعضي نواحي در طول زمان کناره ديوارهها محل مناسبي براي جذب آب هستند.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي زيويه و کرفتو تصريح کرد: با توجه به ساختار گلي و خاصيت موئينگي و نيز ميزان سديم موجود در اين نواحي خشتها اين قسمتها حالت واگرايي شديدي دارند که به سرعت حل شده و از درون سازه خارج ميشوند.
حسيني در ادامه اظهار داشت: براي به حداقل رساندن فرسايش مذکور در پاي ديوارهها عمل ماهيچه گذاري با خاک که داراي ترکيب رس و ماسه به نسبت 1 به 5 است، انجام شد.
وي خاطرنشان کرد: اين شيوه حفاظتي يه صورت موقت از انحلال و فروپاشي ازاره ديوارها جلوگيري به عمل آورد که اين موضوع مهمترين دستاورد انجام اين عمليات به شمار ميآيد.
111/
انتهای پیام/