او با اشاره به اختصاص رديف مستقل اعتباري ياد شده از مصوبات دور سوم سفر هيأت دولت به استان يزد، گفت: پس از تصويب اين رديف مستقل اعتباري در کميسيون ماده 32 اقدامات اوليه تهيه طرح مرمت آغاز خواهد شد.
رضايي بافت تاريخي پنج شهرستان را شامل شهرستان يزد با 747 هکتار بافت خشتي و زنده ميبد با 600 هکتار بافت تاريخي ابرکوه اردکان و بافت تاريخي روستاها عنوان کرد که در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدهاند.
او با بيان اينکه بافتهاي تاريخي استان يزد حدود دو هزار هکتار بافت تاريخي خشتي زنده کشور را شامل ميشود، بيان داشت: بافت تاريخي شهرستان يزد شامل 40 محله با عناصر شاخص معماري چون مساجد، معابد، آرامگاه ها و حسينيهها است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه بافت تاريخي شهرستان يزد با 740 هکتار به عنوان وسيع ترين بافت خشتي کشور در سال 84 به ثبت ملي رسيده است، افزود: از اين شمار، 150 هکتار به عنوان قديميترين فضاهاي باقي مانده شهري و بافت تاريخي شامل محله فهادان، بازار و بازارچهها، کوشک نو و محله دارالشفاء براي ثبت در فهرست ميراث جهاني انتخاب شده است.
او با اشاره به تهيه پرونده ثبت جهاني بافت تاريخي شهرستان يزد از شش ماه پيش، بيان داشت: هم اکنون عمليات تهيه پرونده ثبت جهاني اين بافت در مرحله پاياني است.
رضايي قديميترين عناصر معماري و شهرسازي شامل آرامگاهها، مساجد و مسجد جامع، خانهها و بخشي از برج و بارو در محله فهادان را مربوط به دوره آل مظفر عنوان کرد و گفت: عناصر معماري و آثار تاريخي موجود در اين بافت تاريخي مربوط به دوره آل مظفر تا قاجار است.
119/
انتهای پیام/