مستندنگاري صنايع‌دستي بومي استان گيلان

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)، اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ريزي انجام شده براي سال جاري، اقدامات لازم در خصوص مستند‌نگاري رشته‌هاي صنايع‌دستي بومي استان در حال پيگيري است.

«اميد عزيزي» افزود: با توجه به اينکه برخي از رشته‌هاي بومي استان در حال منسوخ‌ شدن است، انجام مطالعات و مستندنگاري در اين رشته‌ها نخستين قدم در حفظ و احيا هنر بومي گيلان است.

او با بيان اينکه مستندنگاري رشته‌هاي صنايع‌دستي به عنوان دستورالعمل اجرايي در سال جاري با الويت رشته‌هاي بومي و در حال منسوخ انجام مي‌شود، ابراز اميدواري کرد: با اجرا و پايان پذيرفتن اين طرح براي تمامي رشته‌هاي در دست فراموشي گامي مؤثر در زمينه احيا و حفظ آن‌ها برداشته شود.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان گيلان يادآور شد: با اجراي طرح جامع مستندنگاري رشته‌هاي صنايع‌دستي استان مي‌توان علاوه بر شناسايي رشته‌هاي بومي منطقه، به شناخت و معرفي فرهنگ و آداب و رسوم موجود در آن مناطق در قالب هنرهاي‌سنتي پرداخت و در راستاي ارتقا و ترويج اين هنرها برنامه‌ريزي کرد و با تزريق حمايت‌هاي دولت به صورت صحيح، عادلانه و هدفمند، ضمن احياي اين هنرها، جامعه را با آن‌ها آشنا ساخت.

«عزيزي» محور آموزش در بخش هنرهاي‌سنتي و صنايع‌دستي استان را رشته‌هاي بومي دانست و افزود: گليم‌بافي، رشتي‌دوزي، چادرشب‌بافي، لباس‌محلي، بامبو‌بافي، سرمه‌دوزي و تراش سنگ رشته‌هايي است که در برنامه‌ آموزشي استان گنجانده شده است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139002048