قيزقلعه مستندسازي مي‌شود

«محمدحسين فراهاني» در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)، با اعلام اين خبر افزود: قيزقلعه از محوطه‌هاي تاريخي استان مرکزي است که تحت تاثير عوامل طبيعي و حفاري‌هاي غيرمجاز آسيب‌هاي زيادي به آن وارد شده است.

او ادامه داد: به منظور حفاظت از اين محوطه تاريخي تصميم گرفتيم با توجه به اينکه نقشه و مستندات کافي در دست نداريم در مرحله اول آن را مستندسازي کنيم و با توجه به اين مستندات عمليات مرمت روي آن آغاز شود.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي گفت: هم اکنون عمليات مستندسازي محوطه تاريخي قيزقلعه با رويکرد مرمت و استحکام‌بخشي اين محوطه تاريخي آغاز شده است.

او با بيان اينکه تهيه طرح مرمت محوطه تاريخي قيزقلعه نيز پس از مستندسازي آن انجام مي‌شود، تصريح کرد: پس از تصويب نهايي طرح در کميته فني سازمان ميراث‌فرهنگي، طرح جامع مرمت و احياي قيزقلعه را عملياتي مي‌کنيم.

اين مقام مسوول در ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي گفت: مرمت اضطراري بخش‌هاي آسيب‌ديده اين محوطه در اولويت قرار دارد.

فراهاني اضافه کرد: بناي تاريخي قيزقلعه از سلسله قلعه‌هاي تاريخي اسماعيليه است که همزمان با قلعه الموت که حسن صباح در آن مستقر بود به عنوان يکي از دژهاي نظامي اين سلسله مورد بهره‌برداري قرار گرفت.

او قيزقلعه را از نظر قدمت و عظمت واجد ارزش و زيبايي دانست و افزود: اين قلعه سنگي داراي تالارهاي متعدد، رواق‌ها و ايوان‌هايي است که جزء ارزش معماري آن محسوب مي‌شوند.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 139002169