اعطاي وام 4 درصدي به دارندگان آثار فرهنگي – تاريخي

به گزارش ميراث‌ آريا(chtn)، «مسعود علويان‌صدر» در آخرين نشست خبري «حميد بقايي» که در محل موزه ملي ايران برگزار شد، گفت:از امسال وام ويژه‌ و حمايتي سازمان با موافقت رئيس ‌جمهور و رئيس کل بانک مرکزي به دارندگان آثار فرهنگي – تاريخي کشور تعلق مي‌گيرد.

او با بيان اين‌که اقدامات خوبي در اين سازمان انجام شده، گفت: تا سال84 در حوزه‌ي ثبت ملي، 3 هزار و 820 اثر را شاهد بوديم،‌اين در حالي است که از همان سال تا امروز 25 هزار و 986 اثر را در فهرست آثار ملي به ثبت رسانديم و اين رقم رشد 720 درصدي را نشان مي‌دهد.

«مسعود علويان‌صدر» ادامه داد: در حال حاضر 29 هزار و 726 اثر ثبتي در فهرست آثار ملي داريم.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور با بيان‌اين‌که در حوزه‌ي ثبت جهاني رويکرد تازه‌اي را آغاز کرده‌ايم،‌ادامه داد: معرفي آثار فاخر ايران در سطح جهان الگوي بسيار ويژه و ارزشمندي است که ويژگي‌ها، قابليت‌ها و استعدادهاي خاص ايرانيان را به درستي معرفي خواهد کرد.

«علويان‌صدر» ادامه داد: تا سال 84 توفيق ثبت 5 اثر را در فهرست جهاني داشتيم.اين در حالي است که از 84 تا امروز 5 اثر را در حافظه‌ي يونسکو ثبت کرديم و دو اثر نيز تير ماه به يونسکو فرستاده شده وجهاني خواهد شد.

اين مقام مسؤول با بيان اين‌که در حوزه‌ي ميراث‌معنوي موفق عمل کرده‌ايم،‌اظهار داشت: تا سال 84 موضوعي با عنوان ميراث‌معنوي نداشتيم اما امروز ما اين موضوع را در سطح جهاني مطرح کرده و گام نخست را چنان برداشتيم که توانستيم در معرفي کشور و همچنين معرفي گستره‌ي ايران فرهنگي بزرگ در پرونده‌ي مهم نوروز ايفاي نقش بکنيم.

او ادامه داد: در پرونده‌ي نوروز ايران به شايستگي مديريت تهيه پرونده و ثبت اثر را در دست گرفت و توانست همچنين 6 اثر را در فهرست ميراث‌معنوي ثبت کند.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور افزود: در حوزه‌ي ثبت علاوه بر مباحث کمي به مباحث کيفي نيز توجه ويژه‌اي داشتيم و تشکيل شوراي سياست‌‌گذاري ثبت گواهي بر همين ادعا است.

او گفت: تشکيل شوراي سياست‌‌گذاري ثبت سبب شد کيفيت را وارد عرصه‌ي ثبت کرده و حضور ارزشمندي را در حفاظت و نگهداري داشته باشيم.

به گفته‌ي اين مقام مسؤول تهيه پلان‌هاي مديريت قوي،‌ تهيه طرح‌هاي مرمتي و ساماندهي نظام فني اجرايي کشور که بتواند در اين راستا به ما کمک کند از اقداماتي است که طي سال‌ها صورت گرفته است.

«علويان‌صدر» خاطر نشان کرد: تا سال 84، 8 هزار و 628 اثر را توانسته‌ بوديم مرمت کنيم،از آن سال تا امروز توانستيم 7 هزار و 261 اثر را مرمت کنيم و اين نشان از تغيير رويکرد ما دارد.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور خاطر نشان کرد: مرمت بايد در کنار احيا تعريف شود و احيا جز با حضور مردم و اعطاي کارکرد‌ها مناسب به اثر امکان‌پذير نخواهد بود.

او گفت: تا سال 84، 97 موزه در کشور فعال بود و ما اين رقم را به 411 مورد افزايش داديم./122

انتهای پیام/

کد خبر 1390022015