يک روز براي بهبود رابطه مردم و موزه کافي نيست

به گزارش ميراث‌ آريا (chtn)،‌ رئيس کل موزه ملي ايران با بيان اين‌که از سال 1377 کميته‌اي با عنوان «ايکوم» يا همان کميته‌ موزه‌ها تشکيل شده و از همان سال روز خاصي را در تمام دنيا به روز موزه اختصاص مي‌دهند، گفت: اين موضوع در برخي کشورها تنها يک روز و در برخي ديگر تا يک‌هفته ادامه دارد وطي آن برنامه‌هاي ويژه‌اي اجرا مي‌شود.

«آزاده اردکاني» گفت: در ايران هفته ميراث‌فرهنگي مشخص شده و از 28 ارديبهشت‌ماه (روز موزه‌ها) آغاز مي‌شود.

او با بيان اين‌که 28 ارديبهشت‌ماه بر اساس اعلام ايکوم روز موزه وخاطره نام گرفته است،‌ادامه داد: هر تک شي که در هر گوشه‌اي از دنيا وجود داشته باشد براي خود صاحب خاطره است و دستاوردي را از يک دوران مشخص از گذشته براي ما روشن مي‌کند، به همين سبب نام موزه‌ و خاطره‌ها تعيين شده است.

اين مقام مسوول گفت: مشخصا يک روز خاص را نمي‌توان براي موزه در نظر گرفت و البته تصور اين‌که در يک روز، يک هفته يا يک ماه بشود براي بهبود رابطه مردم و موزه‌ها صحبت کرد، درست نيست.

به گفته‌ رئيس کل موزه‌ ملي ايران اين روز به عنوان سمبل مطرح است و براي آن معاونت ميراث‌فرهنگي کشور برنامه‌هايي خاصي مثل کارگروه‌هاي تخصصي يا عمومي مانند آموزش مردم نسبت به موزه‌ها،‌ آگاهي دادن به آن‌ها در خصوص اشيا موزه‌اي و به طور کلي مواردي که با عنوان ميراث‌فرهنگي با آن‌ها سر و کار داريم، را پيش بيني مي‌کند.

«اردکاني» گفت: اين برنامه‌ها ملي است و در سطح کشور انجام مي‌گيرد اما به طور ويژه امسال اين برنامه‌ها با تمرکز کاخ گلستان کار خود را آغاز خواهد کرد.

او اظهار داشت: برخي از اين کارگروه‌ها عمومي است و شرکت در آن براي همه آزاد است.

بليت نيم‌بهاي موزه ملي در هفته ميراث‌فرهنگي

او از رايگان بودن بازديد موزه ملي در روز جهاني موزه خبر داد و گفت: در هفته ميراث‌فرهنگي نيز بليت اين موزه نيم‌بها خواهد بود.

اين مقام مسؤول ادامه داد: موزه ملي ايران از سال 1316 کار خود را آغاز کرده و همان زمان اعلام شد شايد به مدت 10 سال بيشتر نتواند پاسخگوي تعداد آثار مکشوفه باشد .اين مقام مسؤول گفت: همين مسئله سبب شده که نتوانيم همه آثار را به نمايش بگذاريم .

«اردکاني» افزود: سال گذشته موزه ملي براي اولين‌بار در حيات خود در يکسال بيش از 14 نمايشگاه را با اهداف مختلف برگزار کرد.

او به برگزاري نمايشگاه‌ي با موضوع زن اشاره کرد و گفت: تلاش کرديم آثاري که در اينگونه نمايشگاه‌ها ارائه شد به موضوعات خاص بپردازد تا مردم خارج از اين سير تحولي تتوري که در موزه‌ها مي‌بينند روي يک موضوع خاص متمرکز شوند.

رئيس کل موزه ملي ايران ادامه داد: نمايشگاه زن در گذر زمان با همين ديدگاه برگزار شد و آثاري از دوران پارينه سنگي تا قاجار را به نمايش عمومي گذاشت.

او اظهار داشت: اين نمايشگاه با استقبال ويژه‌اي روبه رو شده و همين استقبال و درخواست‌هاي مکرر، برگزاري نمايشگاه مرد در افق تاريخ را سبب شد.اين نمايشگاه 3 ماه در موزه تبريز برگزار شد وبازديد کننده‌هاي بسياري داشت.

به گفته« اردکاني » موزه‌ ملي حدود 11 سال نمايشگاه‌هايي را در قاره‌هاي مختلف جهان برگزار کرده که از بهترين‌ آن‌ها مي‌توان به نمايشگاه مکزيک اشاره کرد.

او تصريح کرد: اين نمايشگاه‌ها در راستاي معرفي درست ايران در مقابل تبليغات آلوده‌اي که عليه کشورمان در جهان صورت گرفته، برگزار شده است.

او در خصوص انتقال اشيا به خارج از کشور اظهار داشت: برگزاري نمايشگاه حتي در شهرستان‌هاي کشور با تمهيدات خاصي صورت مي‌گيرد بعضي از آثار هرگز اجازه‌ خروج از ايران را ندارند چون امکان بيمه کردن اشيا وجود ندارد.

او گفت: در حقيقت بيمه يک نوع اطمينان دهنده است اما همه مي‌دانيم حتي اگر يکي از اين اشيا خدشه‌دار شود بيمه نمي‌تواند با پول اين مسئله را جبران کند.

«اردکاني» تاکيد کرد: آثار با تدابير امنيتي کامل از کشور خارج شده و باز مي‌گردند.

او بابيان اين‌که در تمام قراردادهايي که براي برگزاري نمايشگاه‌ در کشورهاي ديگر منعقد مي‌شود بايستي در ازاي هر نمايشگاهي که ايران برگزار مي‌کند يک نمايشگاه نيز از طرف مقابل در کشور برگزار شود، ادامه داد: خوشبختانه با جديتي که در سازمان ميراث‌فرهنگي قرار داشت ما منشور کوروش را به ايران آورده و به جاي 3 ماه 7 ماه در کشور به نمايش گذاشتيم.

اين مقام مسوول خاطر نشان ساخت: خيلي از کشورها داراي سابقه فرهنگي تمدني غني هستند اما اثري از آن باقي نمانده است. اين در حالي است که حضور اسلام در ايران باعث شد تا هنر ايراني داراي تفکر اعتقادي شده و سبب ماندگاري داشته‌هاي تاريخي کشور شود.

او درباره الواح هخامنشي نيز گفت: در سال 1316 بعد از کاوو‌ش‌‌ها الواحي يافت شد که 8 هزار عدد آن‌ها سالم بود.آن زمان کارشناسي که بتواند اين الواح را مطالعه کند وجود نداشت و به ناچار آن‌ها به دانشگاه شيکاگو فرستاده شدند.

«اردکاني» اظهار داشت: زمان امانت اين الواح سه سال بود که متاسفانه از اين 3 سال خيلي مي‌گذرد.

او گفت: سال 1383 تکه‌هايي از اين الواح هخامنشي وارد ايران شد اما همان سال دادگاه کذبي رايي را صادر کرد که اجازه توقيف الواح هخامنشي براي فروش را مي‌داد اما سازمان از وکلا بسيار خوبي استفاده کرد و در فروردين ماه سال جاري توانستيم راي دادگاه استيناف را به نفع خود کنيم.

اين مقام مسوول ادامه داد: اين دادگاه اعلام کرد اشيا فرهنگي کشورها قابل مصادره نيست و ايران باعث شد تا کشورهاي ديگري هم که در آمريکا اشيايي را دارند نفس راحت بکشند./122

انتهای پیام/

کد خبر 1390022635