برگزاري جشنواره کشوري غذاهاي سنتي در کرمان

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، پنجمين جشنواره غذاهاي سنتي ايراني با همکاري اداره‌کل امور بانوان استانداري کرمان، اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان و مجتمع مس سرچشمه در محل باغ موزه هرندي برگزار شد.

در آيين افتتاحيه اين جشنواره «اسماعيل نجار»، استاندار کرمان با اشاره به محبوبيت و کيفيت غذاهاي ايراني ميان ملل مختلف جهان گفت: بايد با حمايت از رستوران‌هاي طبخ غذاهاي سنتي از گسترش فرهنگ استفاده از غذاهاي غربي جلوگيري کرد.

او با انتقاد از صدور بي‌رويه مجوز طبخ غذاهاي غربي به ويژه فست‌فودها در شهر کرمان خاطرنشان کرد: خانواده‌ها بايد فرهنگ استفاده از غذاهاي اصيل ايراني را در محيط خانه نهادينه کنند.

استاندار کرمان در ادامه با اشاره به نقش بانوان در اقتصاد خانواده افزود: صرفه‌جويي در طبخ غذا يک ضرورت است که اميد مي‌رود در سال جهاد اقتصادي به آن توجه ويژه‌اي شود.

اين مقام مسوول در پايان، برگزاري جشنواره‌هاي غذاهاي سنتي را در جهت معرفي و ترويج غذاهاي اصيل ايراني موثر دانست و اظهار داشت: در آينده‌اي نزديک جشنواره غذاهاي‌سنتي به صورت کشوري در کرمان برپا خواهد شد.

درحاشيه اين جشنواره «فاطمه رضاپور»، مسوول واحد مردم‌شناسي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان با بيان اينکه علاقمندان در قالب سه گروه با غذاهاي از پيش طبخ شده در اين جشنواره حضور بهم رسانده‌اند، گفت: هشت داور و دو کارشناس تغذيه‌، غذاها و شيريني‌هاي سنتي طبخ شده را مورد بررسي قرار داده و از هر گروه پنج نفر را به عنوان برترين‌ها معرفي کردند.

او خاطرنشان کرد: از جمله آيتم‌هاي مورد نظر کارشناسان و داوران حاضر در اين جشنواره رعايت سنت‌ها، صرفه‌جويي، ارزش‌غذايي، کيفيت و جا افتادگي غذاها بوده است.

خاطرنشان مي‌شود، درپنجمين جشنواره غذاهاي سنتي ايراني در بخش غذاهاي سنتي خانم‌ها «فرح برادران»، «رويا عبدالعلي‌زاده»، «طيبه مکي»، «فاطمه ستوده»، «سميه معصومي»، در بخش شيريني خانم‌ها «ليلا محمود‌آبادي»، «طيبه رضايي»، «خديجه جمشيدي»، «مرضيه شيخ‌پور»، «حکيمه مهدي‌زاده» و در بخش آش‌هاي سنتي خانم‌ها «مژگان حسيني»، «معصومه شيخ‌سيه‌بنوئيه»، «رويا جعفري»، «شايسته اسور» و «آب‌بر» به ترتيب حائز رتبه‌هاي اول تا پنجم شدند.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139003073