«مدرسه صالحيه» در قرق مرمتگران قزويني

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «اسدالله بيرانوند» مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين با اعلام اين خبر گفت: مسجد- مدرسه صالحيه که يکي از بزرگترين مراکز علمي ايران در قرن سيزدهم به آموزش بزرگان پرداخته است در قزوين قرار دارد و براي حفظ و نگهداري از اين بناي ارزشمند مرمت و باز زنده‌سازي آن از ارديبهشت سال88 آغاز و بر اساس مطالعات انجام شده آواربرداري شناسايي و مرمت آن ادامه دارد.

«بيرانوند» با اشاره به روند مرمت اين بناي عظيم افزود: مرمت اين مسجد- مدرسه در دو بخش انجام مي‌شود که بخش اول شامل مرمت مسجد با رويکرد احياي کاربري اصلي که فعاليت‌هاي اجرايي آن استحفاظي و استحکام‌بخشي بوده و بخش ديگر آن با رويکرد توسعه و پاسخگويي به نيازهاي زمان معاصر و ارتقا کيفيت آموزش علوم اسلامي است که در جبهه جنوبي با توجه به قوانين و مقررات سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري طراحي شده است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين بخش توسعه را براي احيا و کاربردي کردن بنا مهم خواند و اظهار داشت: بخش‌هايي که با رويکرد نيازهاي امروز مرمت خواهد شد شامل: فضاهاي کتابخانه‌، سالن اجتماعات، سايت رايانه‌اي، سالن مطالعه، کلاس‌هاي درس پيشرفته، سالن غذاخوري، پارکينگ و... است که اميدواريم با اختصاص اعتبار مورد نياز مرحله اجرايي آن آغاز و در زمان پيش‌بيني شده به اتمام رسيده و با همکاري و همراهي ديگر دستگاه‌هاي مرتبط و توجه ويژه مديريت ارشد استان بتوانيم يکي از بناهاي ارزشمند استان را زنده و احيا کنيم.

خاطرنشان مي‌شود؛ مسجد – مدرسه صالحيه يکي از بزرگترين مرکز علمي ايران در قرن سيـزدهم هجري است که توسط مرحوم «ملا حاج صالح برغاني»، برادرشهيد ثالث و صاحب کتاب ها و تاليفات فراوان در علوم اسلامي به سال 1262 قمري بنيانگذاري شده است .

مدرسه صالحيه در سه طبقه و با گنجايش بيش از هفتصد دانشجو در روزگار خود شهرت بسيار داشته و بزرگان بسياري همچون سيدجمال الدين اسد آبادي در آن به تحصيل پرداخته‌اند .

مسجد که در قسمت شمالي مدرسه قرار دارد ، داراي سه در شمالي ، جنوبي و غربي است که در جنوبي آن به هشتي بزرگي باز مي‌شود که با مدرسه مشترک است . وسعت مسجد و ستون‌هاي انبوه و استوار آن از رونق فروان در ايام پيشين حکايت دارد .
/104








انتهای پیام/

کد خبر 1390032125