«احمد دشتي» افزود: در اين همايش تمامي هفت پرونده ارائه شده از سوي استان بوشهر واجد شرايط ثبت شناخته شدند و با ثبت اين آثار در فهرست ميراث ملي موافقت شد.
او تصريح کرد: از مجموع پروندههاي ارائه شده به سومين همايش شوراي عالي سياستگذاري ثبت ميراثفرهنگي سه پرونده مربوط به آثار تاريخي استان و چهار پرونده ديگر مربوط به ميراثمعنوي بود.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان بوشهر ادامه داد: آثار تاريخي به ثبت رسيده خانه محموديه، عمارت رشيدي و قناتهاي آبي جزيره خارگ را شامل ميشوند.
«دشتي» خاطرنشان کرد: علاوه بر اين دو بازي «هلهله گرگچنبري» و «سولبازي» از بازيهاي محلي استان بوشهر نيز مجوز ثبت در فهرست ميراثملي را گرفتند.
او از «شروهخواني» به عنوان ديگر اثر ثبت شده استان در فهرست ميراثملي نام برد و گفت: شروه مومنانهترين، نجيبترين و پرزخمترين آواي سراسر جنوب به شمار ميرود که در شهرستان دشتي طرفداران زيادي دارد.
ثبت موسيقي محلي بوشهر نيز ديگر اثر معنوي اين استان در فهرست ميراث ملي کشور است که «دشتي» به آن اشاره کرد و گفت: اين نوع موسيقي تلفيقي از دمام، نيانبان و تيپونت است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان بوشهر با اشاره به اهميت ثبت آثار معنوي گفت: با توجه به اينکه فرهنگ بومي و محلي بايد حفظ و مستندسازي شود، بنابراين ثبت آثار معنوي و تاريخي به حفاظت آثاري که در معرض فراموشي قرار دارند، کمک ميکند.
/115
انتهای پیام/