«هادي ايرانمنش» افزود: پس از رويت اين آثار، سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري نسبت به تعيين حريم و ضوابط مربوطه مطالعاتي را انجام داده که پس از طي مراحل قانوني و تائيد در شوراي فني، مصوب و طبق قانون به تمامي مراجع مربوطه ابلاغ شده است.
او خاطرنشان کرد: طي سالهاي گذشته مطالعات موردي و بررسي شناساييهاي گسترده توسط گروه باستانشناسي انجام شد که اين مطالعات منجر به عقد قرارداد با مشاور ذيصلاح نسبت به طرح حفاظت و مرمت شده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان يادآور شد: در حال حاضر کارگاه مرمت و حفاظت اين مجموعه فعال و بخشهاي زيادي از پيکرههاي فرسوده اين مجموعه استحکامبخشي شده و بخشهاي ديگري مستلزم تصويب طرح و تخصيص اعتبارات لازم است.
گفتني است، در داخل شهر کرمان بر فراز تپههاي مرتفع شرقي شهر بقاياي ديدني دو قلعه بزرگ به چشم ميخورد که از قبل از اسلام به يادگار مانده است يکي از آنها قلعه اردشير است که بر فراز تپه مرتفع جنوب شرقي قرار دارد. وضع طبيعي آن باعث شده که آن را «قلعه کوه» بنامند. ديوارههاي قلعه از خشت خام ضخيم ساخته شده است.
قلعه ديگر معروف به «قلعه دختر» يا «آتشکده آناهيتا» (ناهيد - آناهيتا) مشهور به «قلعه کهنه» است. مصالح بکار رفته در اين دو قلعه تنها خشت خام و گل رس است. بقاياي قلعه دختر دورنماي گذشته دراز اين شهر و نام آن يادآور پرستش آناهيتاي باستاني؛ ايزدبانوي آب و باروري است.
/117
انتهای پیام/