ثبت ملي محوطه 7 هزار ساله تپه ‌مايان دامغان

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان اظهار داشت: اين محوطه تاريخي در جنوب شرقي شهر دامغان و اطراف روستاي مايان و تپه حصار واقع شده است.

«حميد يزداني» با بيان اينکه از جمله ويژگي‌هاي اين منطقه وجود بخش قابل توجهي سفال بر سطح محوطه است، گفت: با توجه به آثار سطحي، اين تپه متعلق به دوران مس و سنگ موسوم به «چشمه علي» است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان افزود: سفال‌هاي سطحي اين منطقه به رنگ قرمز داراي تزئينات هاشوري و هندسي و نوارهاي زيبا به رنگ سياه است.

او با بيان اينکه انواع تزئين در اين سفال‌ها بسيار نادر است، خاطرنشان کرد: شکل‌هاي شناخته شده سفال در اين مجموعه شامل ظروفي نظير خمره و کاسه است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان يادآور شد: وجود کاني اوليه مس در اين محوطه نيز نشانگر اين است که مردمان اين محوطه مس را به درستي مي‌شناختند.

«يزداني» ادامه داد: تمدن «چشمه علي» يکي از برجسته‌ترين دوران‌هاي فرهنگي پيش از تاريخ ايران در محدوده فلات مرکزي به حساب مي‌آيد که در محدوده زماني بين 4۳۰۰ تا 5۳۰۰ قبل از ميلاد بوده است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان گفت: مهمترين شاخصه اين دوره، سفال‌هاي مخصوص آن است به طوري که مي‌توان تمدن «چشمه علي» را تمدني با سفال قرمز خاص خودش ناميد.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 1390041929