کليات طرح جامع گردشگري جنگ تصويب شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي و امور فرهنگي، اجتماعي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خوزستان؛ موضوع مطالعات طرح جامع گردشگري جنگ براي نخستين‌بار در سال 1385، در نخستين سفر استاني رئيس‌جمهور به استان خوزستان مطرح شد.


در اين سفر هيات‌دولت طي مصوبه‌اي، سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را مکلف کرد تا نسبت به توسعه گردشگري جنگ اهتمام ورزيده و طرح جامع گردشگري جنگ را تدوين کند.


بر اين اساس پاسداشت جاذبه‌هاي ارزشي دوران دفاع‌مقدس به عنوان ميراث‌معنوي درون و بين نسلي از يکسو و سامان بخشي به مديريت توسعه و بهره‌برداري از آنها براي توسعه بازار گردشگري (هم پيوند با ساير جاذبه‌ها ) در قالب يک سند يکپارچه ملي ضرورتي اجتناب‌ناپذير است که بدرستي توسط مسئولين و بويژه در سطح سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري مورد توجه و اقدام واقع شده است.

در اين جلسه ابتدا «پرويز پورفرخي» مديرکل ميراث‌فرهنگي خوزستان به فعاليت‌هاي چشم‌گير سازمان ميراث‌فرهنگي و ساير دستگاه‌هاي مرتبط با راهيان نور اشاره کرد و درخصوص مباحث کلي طرح توضيحاتي ارائه داد.

او بروزرساني اطلاعات طرح مبتني بر نواحي اصلي و محورهاي متصل شده بين نواحي و قطب‌هاي پشتيبان را در حيطه وظايف دستگاه‌هاي مرتبط با طرح عنوان کرد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خوزستان در ادامه جلسه هدف از اين طرح را تعريف طراحي گردشگري عمومي در 5 استان داراي جاذبه گردشگري جنگ با رعايت پلان مديريتي گردشگري جنگ عنوان کرد و فعاليت‌هاي راهيان‌نور با سيستم خاص خود را در کنار اين نوع گردشگري از خصايص ويژه اين طرح دانست.

«پور فرخي» گفت: بازديد از جاذبه‌هاي مناطق جنگي، جهت کسب تجربه جديد و ثبت وقايع براي ارضاي نيازهاي فرهنگي- اجتماعي و معنوي، پاسداشت و انتقال ميراث گرانبهاي دوران دفاع‌مقدس به نسل حاضر و آينده، شناخت دقيق مناطق جنگي و عملياتي و ظرفيت‌هاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري آن در حوزه گردشگري، انتظام ‎بخشيدن به مداخله دستگاه‌هاي اجرايي و جوامع محلي در فضاي موردنظر در راستاي افزايش بهره‎وري، ظرفيت‎سازي به منظور ايجاد و يا توسعه محصولات چند منظوره و جديد گردشگري و هم پيوندي جاذبه‌هاي گردشگري جنگ و ساير جاذبه‌هاي طبيعي، تاريخي – فرهنگي از جمله اهداف اجراي طرح گردشگري جنگ در استان خوزستان است.

«سردار سعيدي‌فر» مديرکل حفظ آثار و ارزش‌هاي دفاع‌مقدس نيز در اين جلسه گفت: مطالعات جامعي در خصوص طرح ساماندهي و توسعه يادمان‌هاي دفاع مقدس در بنياد حفظ آثار و ارزش‌هاي دفاع‌مقدس صورت گرفته است.

«خادمي» معاون عمراني استانداري نيز در اين جلسه گفت: توجه به مباني ارزشي و معنوي دوران دفاع‌مقدس کار بسيار ارزشمندي است و کار دستگاه‌هاي اجرايي در اين خصوص حفظ آثار و ارزش‌هاي دفاع‌مقدس است اما از محل اعتبارات استاني همه زيرساخت‌هاي راهيان‌نور امکان‌پذير نيست.

او در پايان گفت: کليات طرح گردشگري جنگ تصويب ‌شده و در صورت تاييد نهايي براي همه دستگاه‌ها قابل اجرا است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1390042910